perjantai 20. marraskuuta 2009

Arkea

Aika paljon ruokia jää blogaamatta, vaikka kyllä meilläkin ihan joka päivä syödään. Joskus ruoat ovat mielestäni liian arkisia blogattavaksi, joskus taas samoja, joista olen jo aiemmin kirjoittanut. Kiireessä tulee helposti turvauduttua hyviksi havaittuihin luottoruokiin.

Mitkä ovat sinun luottoruokia/ -reseptejä, jotka pelastavat kiireisinä arki-iltoina? Minun taitaa olla kana-kookoskeitto, sillä se valmistuu nopeasti, on herkullista ja siitä riittää useammaksi päiväksi.

Seuraavat ansaitsisivat varmasti oman postauksen, mutta pääsevät nyt vain kuvina inspiroimaan teitä lukijoita. Jos joku kiinnostuu ja haluaa tarkempaa selostusta, niin voin palata asiaan. Nauttikaa!

Yrteillä ja sitruunalla täytettyä ja pekonilla peiteltyä kevätkananpoikaa. Herkullista!

Paistettua maksaa pippuri-kermakastikkeessa, lisukkeena perunoita sekä paistettua sipulia ja herkkusieniä. Vain puolukkasurvos puuttuu!

tiistai 10. marraskuuta 2009

Herkkuja isille

Isänpäivän menu ei ollut etukäteen kovin harkittu, mutta muodostui mielestäni aika onnistuneeksi kokonaisuudeksi. Lähtökohtana oli "mitäs kivaa kaupasta tänään löytyisi". Ostokset tein kylläkin ihan ajoissa, vaikka 24 h auki oleva lähi-ABC aina välillä pelastaa.

Alkuun oli hieman belgialaista tunnelmaa: Moules et frites

Sinisimpukoiden kanssa tarjosin perinteiseen tyyliin "belgialaisia perunoita" ja valkosipulimajoneesia.

Sinisimpukat valmistin ihan omasta päästä, mutta pyrin saamaan lopputulokseksi moules à la marinière (merimiehen rouvan tapaan). Freesasin ensin oliiviöljyssä valkosipulia ja salottisipulia. Lisäsin päälle valkoviiniä puoli pulloa. Mausteeksi lisäsin timjamia, suolaa ja pippuria. Liemen kiehauttamisen jälkeen laitoin simpukat* pataan. Annoin kiehua, kunnes kuoret olivat auenneet. Ennen tarjoamista, ripottelin päälle runsaasti tuoretta persiljaa.

Koska alkuruoka oli tuhti, pääruoka oli hieman kevyempää:

Ankan pikkufileitä rucolapedillä ja granaattiomenaa


Ennen rucolan asettelemista lautaselle, pyörittelin sitä kulhossa kastikkeessa (oliiviöljyä ja balsamicoa). Paistoin fileet nopeasti molemmin puolin (tässä kannattaa olla tosi tarkkana, jotta ankka jää roseeksi sisältä) ja maustoin suolalla ja pippurilla. Laitoin fileet rucolan päälle ja taputtelin vielä granaattiomenaa päälle. Käytän termiä taputella, sillä siemenet tulevat mahdollisimman vähällä sotkulla pois kuoresta siten, että halkaisee omenan ensin kahtia, kääntää sen ylösalaisin ja taputtelee sitten kuoren päältä vaikkapa lusikalla.

* Ennen pataan laittamista simpukat pitää tsekata seuraavasti: kopauta esim. pöydänreunaan ja heitä ne yksilöt pois, jotka eivät sulkeudu (sillä ne eivät ole enää elossa).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...