tiistai 16. helmikuuta 2010

Laskiaisen timjamilla maustettu hernerokka


Sunnuntai oli oiva päivä enemmän aikaa vievään ruoanlaittoon. Kuten viimekin vuonna, laskiaissunnuntain kävelylenkkimme suuntautui Gallträskin jäälle. Lenkin aikana kotona porisi miedolla lämmöllä herkullinen hernekeitto. Inspiraatiota keittoon löysin Käpykakku selän alla -blogista. Muokkasin heidän ohjetta kuitenkin hieman.

Hernekeitto:
- 500 g kuivattuja luomuherneitä
- 2 l vettä
- 2 shalottisipulia
- muutama kynsi valkosipulia
- muutama sata grammaa joululta jäänyttä kinkkua pakkasesta
- kuivattua timjamia
- kokonaisia mustapippureita
- suolaa
- tuoretta timjamia.

Huuhtele herneet ja laita ne likoamaan yöksi. Seuraavana päivänä aloita keittäminen; keitä herneitä likoamisvedessään. Laita sekaan sipulit pieneksi silputtuna. Kun keitto on saanut kiehua tunnin, lisää pippurit, suola, kuivattu timjami ja kinkku. Keitä vielä vähintään tunti. Mausta lopuksi tuoreella timjamilla.

sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Suppilovahveropasta ja pihvi

Kaapin kätköistä löytyi vielä pussillinen kuivattuja suppilovahveroita, jotka päätyivät pastaan. Idea ruokaan lähti uusimman Glorian ruoka & viini -lehden tattipasta-ohjeesta. Yhdistelmänä pihvi ja kermainen pasta on aika tuhti - pasta sopisikin ihan yksistään illalliseksi.

Suppilovahveropasta syntyi näin:

- 1,5 dl kuivattuja suppilovahveroita
- tilkka vettä
- shalottisipuli
- valkosipulia
- oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
- tuoretta timjamia
- 2 dl kolmen juuston ruokakermaa TAI ruokakermaa ja parmesaania
- linguine-pastaa
- 4 kpl saksanpähkinöitä

Laita sienet likoamaan pieneen tilkkaan vettä. Silppua sipulit ja kuullota niitä oliiviöljyssä hetki. Nosta sienet likoamasta pannulle ja kääntele niitä siinä muutama minuutti. Lisää pannulle kerma ja mausta kastike. Keitä pasta ja sekoita kastikkeeseen. Ripottele murskatut pähkinät valmiin annoksen päälle.

torstai 4. helmikuuta 2010

Sushi-illallinen

Ensimmäistä hääpäivää juhliaksemme nautimme molempien lempiruokaa sushia. Illallinen valmistettiin itse ja nautittiin kotona takkatulen ääressä - romanttista.

Wasabi-herneitä. Näihin jää helposti koukkuun :)

Lohi- ja tunanigireitä sekä makeja, joissa lohta, tonnikalaa, avocadoa ja kurkkua varioivin yhdistelmin. Tarkoituksena oli laittaa johonkin rullaan lisäksi seesaminsiemeniä, mutta se unohtui. Lisänä tarjottiin tietenkin soijaa, wasabia ja garia.

Juhlajuoma.

Lisäksi Gekkeikan sakea lämmitettynä.

P.S.
Jos menette Berliiniin ja haluatte nauttia hyvän sushi-illallisen, suosittelen lämpimästi Kuchia, tuota Mittessä sijaitsevaa. Söin siellä joulun alla yhdet elämäni parhaat sushit! Kannattaa kuitenkin tehdä varaus (muutama päivä etukäteen riittää), sillä se on supersuosittu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...