torstai 1. heinäkuuta 2010

Melkein-paella


Juhannuksena meillä oli espanjalainen teema: aamiaisella peruna-makkaratortillaa, päivällä sangriaa ja illalla paellaa. Paellasta tosin jäi puuttumaan kaikkein tärkein eli sahrami, sillä epähuomiossa unohdin sen kotiin. Risotto oli silti erittäin maukasta.

Toinen kommellus risottoon liittyen oli, että sitruunalohkojen sijasta lautaselle päätyikin appelsiinilohkoja :) Olin antanut apukokilleni (rakkaalle ystävälleni) tehtäväksi leikata sitruunasta lohkoja ja nauroin katketakseni, kun hän ihmetteli illastaessamme ettei ollut "ikinä maistanut näin makeaa sitruunaa" - silloin vasta maistoin itsekin näitä sitruslohkoja ja aika makeita ne olivatkin.

Melkein-paella:

- oliiviöljyä
- 2 pientä salottisipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- mieleisiä kuivattuja yrttejä
- hyppysellinen kuivattua peperoncinoa
- 2,5 dl risottoriisiä
- pieneksi pilkottu punainen paprika
- 2 dl valkoviiniä
- kuumaa vettä
- yrteillä maustettua tomaattimurskaa

- pakastettuja vihreitä herneitä
- mereneläviä (itse käytin valmista mixiä pakasteesta)
(- kanaa)
- suolaa
- pippuria
- kuorellisia katkarapuja

Kuumenna öljy ja freesaa siinä pieneksi pilkotut sipulit sekä mausteet ja kuullota riisi. (Tässä vaiheessa voisi lisätä mukaan myös sahramin). Laita sekaan myös paprika. Ennen kuin sipuli ruskistuu liikaa laita sekaan 1 dl valkoviiniä. Anna viinin imeytyä riisiin ja lisää loppu viini vasta sitten. Lisää koko ajan vähitellen, noin desi kerrallaan nestettä - tomaattimurska mukaanlukien, kunnes riisi alkaa olla kypsää. Lisää loppuvaiheessa herneet ja merenelävät. Kypsennä varovasti vain pari minuuttia, jotta herneet pysyvät väriltään kirkkaina ja etteivät merenelävät kypsy sitkeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Koristele annokset katkaravuilla ja sitruuna- tai appelsiinilohkoilla.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...