lauantai 24. marraskuuta 2012

Hapanjuuri

Ensimmäiset kuukaudet expattina julistin itsevarmasti, etten sitten kaipaa tai tule kaipaamaan Suomesta erityisesti mitään ruokia. Kuinkas sitten kävikään...

Kun sekä ensimmäisestä että toisesta tuliaislähetyksestä oli unohtunut 100% ruisleipä, alkoi ruisleivän himo käydä ylitsepääsemättömäksi. Epätoivoisena ryhdyin googlaamaan ruisleipäohjeita. Apu löytyi onneksi Jauhot suussa -blogista. Hapanjuureni on jo muhimassa ja sen pitäisi olla sunnuntaina käytettävissä.

Hapanjuuri neljäntenä päivänä
Nyt pitäisi enää keksiä, miten saan työstettyä leipätaikinan käsin sopivaksi, sillä en omista minkään sortin leipä- tai monitoimikonetta. Hyviä neuvoja otetaan vastaan!

8 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

En valitettavasti osaa antaa vinkkejä, mutta odotan innolla miten sun käy ja matkin sitten härskisti.... ;-)

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Ei taida tarvita mennä ihan heti kuntosalille, jos alat säännöllisesti vaivaamaan leipätaikinat käsin... Onnistuu kyllä, eihän ennenkään mitään koneita ollut, mutta varaudu kovaan hommaan eikä apulainenkaan välttämättä olisi huono juttu...

Jonna kirjoitti...

Olen niin kade. Nimim. hapanjuureni ei ole ikinä pysynyt hengissä leipään saakka ;-) En silti maalaile piruja sienille, vaan pidän sinulle täällä peukkuja. Hihat rullalle ja vaivaamaan, ei se ole sen kummempaa, haba kasvaa ;-)

Yaelian kirjoitti...

Kesällä tein pari kertaa hapanjuuren ,ja se kehittyi lämpimällä säällä tosi hyvin.Sen jälkeen en huoltanut sitä,ja se on kuivuneena lasipurkissa jääkaapissa.Saiskohan sen elvytettyä...Minä muuten olen ihan käyttänyt käsivoimia ruisleivän teossa vaikka omistankin mikserin,eli kyllä ne kädet riittää..

La fille du vent kirjoitti...

Riitta: Hehheh, toivotaan, että onnistuu!

Minna: Kiva kuulla, että teoriassa pitäisi onnistua. Pitää varmaan jakaa vaivaaminen vuoroihin miehen kanssa :)

Jonna: Älä ole vielä kade, katsotaan ensin miten tämä kokeilu onnistuu :)

Yaelian: Täälläkin on hyvä, kun huoneenlämpö on melko lämmin koko ajan. Juuri kuplii jo kivasti. Illalla ryhdyn vaivaushommiin.

Ihana kuulla tsemppausta, että käsinkin pitäisi onnistua!

Satu -Tsajut kirjoitti...

Teimme kainuulaista ruisleipää ja sen taikina oli yllättävän löysää. Taikinaa työstettiin käsin astiassa, kunnes siitä alkoi kuulumaan ääniä. Limpuiksi taikina muotoiltiin nopsaan, välttäen liikaa vaivaamista, ettei taikina kovenisi liikaa.

La fille du vent kirjoitti...

Satu: Tämän minunkin tekemäni leivän taikina jäi melko löysäksi. En kyllä yhtään tiedä, pitikö näin olla.

Tosi hauska juttu; lukiko reseptissä siis, että vaivaa kunnes taikina ryhtyy pitämään ääntä? :D

Laitathan tuon reseptin jakoon, olisi kiva kokeilla!

aleksi kirjoitti...

ruistaikina on mitä paras tehdä käsin koska sille ei tarvitse tehdä juuri mitään.. vähän sekottaa enmmän kun pelkästään aineet sekasin, rukiisa kun ei ole sitä sitkoa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...