perjantai 6. kesäkuuta 2008

Yrttien kasvatusta


Olen aina ollut ihan superinnokas, mutta en menestyksekäs, yrttien kasvattaja. Yllä tämänkertainen taidonnäytteeni. Olen pitänyt sitä liialta aurinkolta ja tuulelta suojaisassa paikassa ulkona ja kastellut päivittäin, ihan puutarhaexpertin neuvojen mukaan. Vaikka ruukun multa on ihan kosteata, basilikan lehdet ovat kuitenkin kuivia. A-pu-va! Onko lukijoillani mitään vinkkejä elvytyshoitoon?

3 kommenttia:

Sammakko kirjoitti...

Mitä basilikallesi nyt kuuluu?
Suosittelen siemenestä kasvattamista, niistä tulee hyvät ja vahvat taimet. Latvoakin kannattaa, tulee tuuheammat puskat. Olen itse kovasti ihastunut basilikaan :)

Zucchini kirjoitti...

Munkin mielestä basilika on ihana yrtti. Sopii melkeinpä kaikkeen. Täytyy kyllä sanoa, että huonoa kuuluu. Tuon kuvassa olevan olin kyllä laittanut multaan suoraan kaupan ruukusta. Niitä ei vissiin olekaan tarkoitettu kestämään kovin pitkään, vai? Ajatuksena on ollut tuo siemenestä kasvattaminen. Kauankohan itäminen kestää? Ja kuinka pian lehtiä tulee (terv. nimim. hätähousu)? Kaikki neuvot ja ideat otetaan mielellään vastaan!

Sammakko kirjoitti...

Toiset saavat supermarketista ostetun ruukkubasilikan kukoistamaan (tai ainakin kasvamaan), minä en koskaan. Itse laitan sen sellaisenaan pieneen vaasiin ja annan sille vettä, kestää sen ajan kuin kestää.

Siemenestä basilikan kasvattaminen onnistuu helposti. Siemeniä ei peitetä, ne itävät valossa aika nopeasti. Kun taimet ovat tarpeeksi isoja on ne koulittava eli valittava parhaat ja istutettava ne uusiin ruukkuihin. Meneehän siinä oma aikansa ennen kuin pääsee lehtiä napsimaan, mutta sitten sitä riittääkin! (Basilikat kylvin tänä vuonna maaliskuun lopulla, ensimmäiset lehdet taidettiin napsia toukokuun lopulla tai kesäkuussa.)

Basilikan taimia saa puutarhaliikkeistäkin, niiden uudelleenistutus onnistuu yleensä paremmin kuin tavallisesta kaupasta ostetun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...