tiistai 17. kesäkuuta 2008

Roséviinimaistelun löytö

Olin viime viikolla viinimaistelussa, jossa keskityttiin roséviineihin. Omaksi ja koko ryhmän suosikiksi nousi Chileläinen Cabernet Sauvignonista valmistettu Batitú-niminen viini. Alko luonnehtii viiniä kuivaksi, pirteähappoiseksi, marjaisaksi ja hennon herukkaiseksi. Herukat, tai etenkin mustaviinimarjat (tai niiden lehdet) ovatkin tyypillisiä aromeja kyseiselle rypäleelle. Ominaisuus, josta pidin lisäksi, oli hapokkuuden voimistuminen jälkimaussa. Toisaalta tämäkin viini jakoi mielipiteitä, sillä se on aika kevyt. Maistelimme samana iltana muitakin Cabernet Sauvignon -roséita, joista jotkut olivat voimakkaamman makuisia, mutta tämä suosikkini on kevyt. Luulen, että se oli suosikkini siksi, että se vastasi parhaiten mielikuvaani roséviineistä (kevyt, hapokas, kuiva...).
Mielenkiintoista viinissä oli myös pakkaus. Kartonkipakkaus. Ensiksi nähdessäni sen nyrpistin nenääni. Sain kuitenkin jo ennen viinin maistamista poistettua ennakkoluuloni, sillä järkeilin, etten (ainakaan vielä) ole niin tarkka-aistinen maistelija, että tunnistaisin sokkotestissä, onko viini kaadettu pullosta vai kartongista. Kartonkipakkaus on erittäin järkevä ekologisesti ajateltuna. Ja voimme olla varmoja, ettei vastaan tule korkkivikaa. Viinin viljelystä ja kuljetustavoista on kirjoitettu mielenkiintoisesti mm. täällä. Opiskelijabudjettilaisen näkökulmasta tässä viinissä on myös se etu, että pakkauksessa on litra viiniä ja hinta on 8,24€.

Summa summarum; erittäin toimiva viini kesäiselle pique-niquelle maultaan mietojen salaattien seuraksi tai bileisiin, joiden kutsussa lukee OPM (omat pullot mukaan).

Edit. 18.6. Hesarin verkkosivuilla käsiteltiin tänään erittäin mielenkiintoisesti roséviinien valmistusta ja tuotantoalueita. Kannattaa vilkaista!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...