Mökkireissun saldo oli taas sylillinen raparperinvarsia. Osan kuorin ja pilkoin heti pakkaseen, mutta 4 vartta säästin erittäin toivottua kiisseliä varten. Raparperipaloja keittäessäni keksin lisätä sekaan kanelitangon, joka toi ihanaa vaihtelua perinteiseen raparperikiisseliin. Käytin tällä kertaa sokeria vähemmän kuin viimeksi, ja tämänkertainen kiisseli olikin makeusasteeltaan enemmän minun makuuni.
Käytin kiisseliin:
- 4 vartta raparperia
- 9 dl vettä
- 1,5 dl sokeria
- reilu hyppysellinen vaniljasokeria
- kanelitanko
- 4 rkl perunajauhoja sekoitettuna 1 dl:an vettä
Kaadoin kuuman kiisselin kattilasta tarjoilukulhoon ja ripottelin päälle kevyesti sokeria. Annoin jäähtyä ennen tarjoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti