sunnuntai 22. kesäkuuta 2008

Raparperi-inkiväärihillo


Vihdoinkin sain itseäni niskasta kiinni ja ryhdyin hillon keittoon - ensimmäistä kertaa elämässä. Prosessi olikin todella helppo ja nopea. Näin ensikertalaisena, tein vain ns. kokeilusatsin, johon tuli:

- 5 dl raparperipaloja
- 0.5 dl vettä

- 1 dl hillosokeria
- pala raastettua inkivääriä

Keittele vettä, raparperia, inkivääriä ja sokeria noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen purkittamista.

En ole vielä oppinut hillojen säilömisen ja purkittamisen saloja, joten laitoin hillon vain lasipurkkiin - ilman mitään kikkailuja. Tämä kokeiluerä tulee kuitenkin käytettyä muutamassa päivässä (lettujen paistoa on nimittäin luvassa ensi viikolla), joten sen ei tarvitsekaan säilyä pidempään.

P.S.
Hillopurkki oli löytö Ikeasta edulliseen hintaan, kiva vanhanaikainen tyyli!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...