lauantai 14. kesäkuuta 2008

Kiireinen viikko ja zucchini-pastaa

Huh! Superkiireinen viikko eli pitkät ja työntäyteiset työpäivät, railakkaat ja erittäin uuvuttavat firman kesäjuhlat sekä kirjatentti ovat takana. Vaikka en ole ehtinyt kokkailla, niin olen syönyt sitäkin enemmän. Nytkin bloggauksen vauhdittajana on Sellon Wrong noodle barista haettu fried rice shrimpeillä. Ainoa panostus keittiön puolella tapahtui eilen, kun totesin, että viime viikolla ostettu zucchini veteli viimeisiään ja siitä piti valmistaa jotain. Saku Tuomisen Aglio & Olio -kirjasta olen ottanut opikseni että kuivat pastat (ei siis kuivapasta, vaan kastikkeeton pasta) ovat hyviä. Niinpä pyhässä yksinkertaisuudessaan valmistin pastani näin:

Zucchini-pasta:
- 1 pieni zucchis
- oliiviöljyä
- valkosipulia mielen mukaan
- salottisipuli
- kuivattuja yrttejä (tuoreetkin käyvät, jopa paremmin)
- pippuria
- suolaa
- pastaa

Freesaa oliiviöljyssä sipulit ja kuivatut yrtit. Lisää sekaan raastettu zucchis. Keitä pasta. Lisää "kastikkeeseen" hieman pastan keitinvettä ja pasta. Sekoita, nauti! Jos jääkapistasi löytyy myös parmesania, se sopii loistavasti pastan päälle. Meilläkin piti olla, mutta en löytänyt sitä - se on siis mennyt parempiin suihin, hmpf.

Ainiin, lisäksi ehdin kokeilla uudestaan niitä sitruunamuffareita. Tällä kertaa muistin laittaa taikinaan kaikki aineet, mutta muffinssivuoat olivat loppuneet, joten jouduinkin tekemään kakun. Maku oli kohdallaan, mutta ulkonäkö valju. Aion jossain vaiheessa testata tätä vielä uudestaan - kolmas kerta toden sanoo!

Nyt kun elämä hieman rauhoittuu, niin voinkin keskittyä juhannuksen menun miettimiseen.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...