maanantai 10. joulukuuta 2012

Kulinaristin päivä Johannesburgissa

Johannesburg on monelle vain pikainen välilasku matkalla Kapkaupunkiin, safareille tai syvemmälle Afrikkaan. Älä kuitenkaan kiirehdi määränpäähäsi, vaan varaa ainakin vuorokausi tutustua kultaiseen kaupunkiin (eGoli zuluksi).

Johannesburg on historiaa huokuva, tiukasti nykyhetkessä elävä miljoonakaupunki. Se on ollut usein otsikoissa negatiivisista syistä, mutta älä anna sen asettaa liikaa ennakkoluuloja. Suurin osa rikoksista tapahtuu paikallisissa slummeissa eli townshipeissä, joihin turisteilla ei ole yksin asiaa.

Aamiainen

Suuntaa aamiaiselle Parkhurstin trendikkäälle 4th Avenuelle, jossa riittää kadulle levittyviä ravintoloita, kahviloita ja pikkuliikkeitä toinen toisensa jälkeen. Istahda vaikka Vovo Teloon tai Niceen
Aamukahvi Vovo Telossa

Lounas

Siirry lounaalle lauantaisin järjestettävälle Neighbourgoodsmarketille Braamfonteiniin, jossa voit ostaa yhdestä kojusta herkullisen ruoka-annoksen ja toisesta sen seuraksi paikallista viiniä. Sulattele ateriaa viereisessä 70 Juta Street –keskuksessa, joka pitää sisällään valokuvanäyttelyitä, muotia, designia, kahvilan ja työtiloja.
Ostereita ja kuohuvaa Neighbourgoodsmarketilla

Auringonlaskudrinkit

Sundownersit ovat suosittuja koko maassa ja upea tapa aloittaa ilta. Bongaa vihreä välähdys Westcliff-hotellin Polo Barin terassilta tai Hyde Parkin Sun-hotellin Pool Deckiltä. Mene ajoissa tai varaa pöytä etukäteen. Etenkin perjantai-iltaisin paikat ovat äärimmäisen suosittuja. Huomaa, että aurinko laskee Jozissa (kuten paikalliset sitä tuttavallisesti kutsuvat) aikaisin; keskitalvella eli kesäkuun lopussa viiden jälkeen ja keskikesällä eli joulukuun lopussa seitsemältä. 
Auringonlasku Hyde Parkissa

Illallinen

Päätä päivä fine diningin merkeissä DW Eleven-13–ravintolassa. Suosittu ravintola on valittu maan kymmenen parhaan ravintolan joukkoon, joten muista tehdä pöytävaraus ainakin pari viikkoa etukäteen.
Jälkiruoka DW eleven-13:ssa


Teksti on tilaustyö Skyscanner-lentohakupalvelulle, josta se löytyy lyhyemmässä muodossa.

4 kommenttia:

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Minä olen käynyt elämässäni kerran Johannesburgissa, hyvin pikaisella työmatkalla. Kaksi kuvaa jäivät vahvasti mieleen :

1) korkeat piikkilangat muurien päällä. Kaikki talot tuntuivat olevan muurien keskellä

2) upean violettina punaista maata vasten hehkuva jakaranda-puu

Kaksi aika vastakohtaista kuvaa, jotka ehkä kertovat maastakin jotain ?

Riitta kirjoitti...

Ihana raportti, näitä lukisi mielellään enemmänkin... ;-)

En ole koskaan ollut Etelä-Afrikassa (tai ylipäätään koko mantereella), mutta kiinnostaisi kovasti.

La fille du vent kirjoitti...

Minna: Maisema Jo'burgissa on juurikin tuollainen. Jakarandojen kukinta on tosin tältä vuodelta juuri loppumassa :)

Aidat, muurit, sähköistetyt piikkilangat ja vartijat ovat arkipäivää täällä. Rikollisuutta tosiaan on paljon ja sillä muistetaan ainakin meitä expatteja pelotella joka käänteessä. Tähän mennessä emme kuitenkaan ole olleet vaaratilanteissa tai kokeneet oloamme uhatuksi (kop kop - koputan puuta).

La fille du vent kirjoitti...

Riitta: Kiitos! Olen yrittänyt pitää postaukset ruokapitoisina, mutta mielessä on kyllä kirjoitella hieman laajemmin elosta ja olosta täällä.

Rivien välistä ehkä tuleekin ilmi, että olen syvästi ihastunut tähän maahan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...