torstai 6. joulukuuta 2012

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Karjalanpiirakat munavoilla ja persiljalla
Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun vietän (tai asun) itsenäisyyspäivän muualla kuin Suomessa. Ensimmäistä kertaa kuitenkin panostan siihen "juhlaruokien" muodossa. Eilen leivoin karjalanpiirakoita (huh, mikä homma!) ja illaksi olen ostanut kylmäsavulohta. Erittäin suomalaista, eikö!


Itse asiassa karjalanpiirakat ovat olleet to do -listalla jo pidemmän aikaa, mutta ruisjauhojen saatavuus on täällä heikohko, joten olen joutunut etsimään sitä useammasta paikasta. Eilen vihdoin löysin niitä yhdestä apteekista, jossa on todella suuri health food -osasto. Eikä hintakaan päätä huimannut, n. 3,2 €/2,5 kg.

Karjalanpiirakat ennen uunia
Piirakoiden teossa noudatin Nannan perusteellista ohjetta. Kuoritaikinaan tosin laitoin pari desiä vähemmän jauhoja, koska taikina vaikutti tarpeeksi kiinteältä ilmankin. Piirakat onnistuivat todella hyvin ensikertalaiselta, mutta olihan se kaulitseminen, täyttäminen ja rypyttäminen puuduttavaa hommaa yksin. Ensi kerralla otan ehdottomasti apulaisen tai ainakin juttuseuraa prosessiin.

9 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Hienoilta näyttävät! Hyvää itsenäisyyspäivää sinne! :)

La fille du vent kirjoitti...

Kiitos Campasimpukka! Samoin sinne :)

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Ovatpa upeita. Tuosta ei paljon enää suomalaisemmaksi pääse :-)

Hyvää itsenäisyyspäivää !

La fille du vent kirjoitti...

Kiitos Minna! Hyvää itsenäisyyspäivää sinnekin!

Riina kirjoitti...

Ihan aidoilta näyttävät! :) Mäkin vähän suunnittelin karjalanpiirakoiden leipomista, mutta en sitten vaan saanut aikaiseksi. Eivät ole sinällään vaikeita, mutta kuten kirjoitat, työvaiheita piisaa, joten mukavampi leipoa jos on seuraa/apua. :)

Hyvää itsenäisyyspäivää täältäkin!

La fille du vent kirjoitti...

Kiitos Riina! Olin itsekin vähän yllättynyt, kuinka oikeilta ne näyttivät. Hieman olis voinut olla suolaa enemmän, muuten tosi hyviä.

Tee ihmeessä sinäkin, mutta värvää rypytystalkoojoukko!

Riitta kirjoitti...

Ah, karjalanpiirakat ovat maanneet myös minun to do -listallani iät ja ajat, on pakko ryhdistäytyä! Erittäin mallikelpoisen näköiset nuo sun, ja vielä ekalla kerralla. Chapeau!

Minna kirjoitti...

Hyvin näyttää onnistuneen. Itse aina lapsena autoin isoäitiä tässä hommassa, mutta itse ei vain ole tullut tehtyä. Olisikohan se uuden vuoden lupauksen paikka :D?

La fille du vent kirjoitti...

Minna: Olin ihan itsekin yllättynyt, että onnistuivat. Minäkin tein mummon kanssa pienenä. Mummo onkin Karjalan evakko :)

Sepä olisikin hyvä uudenvuodenlupaus - helpohko pitää :) Kannustan ehdottamasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...