keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Lounassalaatti


Tässä ensin kuvamateriaalia maanantaina valmistetusta pestosta.

Tänään söin lounasta Stockan 6. kerroksen .temp ravintolassa, jossa salaatteihin saa itse valita lisukkeet vitriinistä. Otin paahtopaistia, viininlehtikääryleitä ja marinoituja oliiveja. Laatu oli hyvä, mutta kaupungin muihin salaattibaareihin verrattuna hinta on hitusen kalliimpi. Kokonaisuus on kuitenkin hyvä; plussaa etenkin mahdollisuudesta valita ja laittaa itse öljy, balsamico yms. (Inhoan sitä, jos öljyä tai muuta kastiketta laitetaan liikaa ja salaatti ui siinä.) Lisäksi oliivit olivat todella maukkaita ja ihanasti marinoituja.

Ennen kantasalaattipaikkani oli Teatteri - olin koukussa heidän marinoituihin artisokanpohjiin (ihan paras marinadi kaupungissa!), mutta marinadin vaihduttua olen käynyt siellä harvemmin. Salaattien laadun ja hinnan suhde on siellä edelleenkin erinomainen.

Kotona teen useimmiten vuohenjuustosalaattia. Kuulostaa tylsältä, mutta siitäkin on useita eri versioita. Lempparini ovat vuohenjuustosalaatti Granny Smith -omenalla ja hunajalla sekä mansikoilla ja balsamicolla/ vadelmaviinietikalla. Usein paistan vuohenjuustokiekon kuumalla pannulla molemmin puolin, jotta se hieman sulaa. Söin vuohenjuustoa ensimmäisen kerran Pariisissa yli kymmenen vuotta sitten, enkä silloin tykännyt siitä yhtään. Nykyään se kuitenkin kuuluu lempijuustoihini (Camembertin, Manchegon ja Bleu d'Auvergnen/Saint Agurin kanssa).

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...