torstai 29. toukokuuta 2008

Keväiset lihapullat

Innostuin valmistamaan lihapullia, yhtä bravuureistani, kun vihdoinkin näin kaupassa kevätsipulia. Lihapullareseptini poikkeaa perinteisestä siten, että siihen ei tule mitään sidosaineita kuten kananmunaa, korppujauhoja tai leipää. Lihapullien maku tulee yrteistä.




Ainekset:
- yksi kevätsipuli varsineen
- yksi kynsi valkosipulia
- tuoretta rosmariinia
- oliiviöljyä
- jauhelihaa (n. 400 g)
- soijakastiketta
- kuivattua oreganoa
- kuivattua basilikaa
- mustapippuria

- ruokakermaa
- kuivattuja provencen yrttejä
- suolaa/ soijakastiketta
- mustapippuria
(- perunajauhoja veteen liuotettuna vajaa 2 tl)

Paista miedolla lämmöllä (=hauduta) n. 10 minuuttia sipuleita ja rosmariinia oliiviöljyssä. Lisää paistetut sipulit sekä muut mausteet jauhelihaan ja sekoita tasaiseksi massaksi puukauhalla. Pyörittele lihapullat ja paista pinnasta ruskeaksi paistinpannulla voissa. Siirrä lihapullat uunivuokaan ja paista vielä n. 5 minuuttia uunissa 200 °C:ssa.

Älä pese paistinpannua, vaan lisää kerma pannulle heti, kun lihapullat on siirretty uunivuokaan. Lisää mausteet. Keitä hiljalleen ja suurusta, jos et halua liian juoksevaa kastiketta.

Tarjoile esim. perunamuusin, puolukoiden ja Dijon-sinapin kanssa. Nam!



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...