torstai 20. syyskuuta 2012

Tulinen coleslaw

Kotona tehtyjen burgerien lisukkeeksi valmistin tulista coleslaw'ta. Tämä sopisi erinomaisesti myös grilliruokien, esim. ribsien seuraksi.

Salaatti valmistui erityisen nopeasti, kun laiskana ostin kaalin ja porkkanan valmiina rasteena (puolustuksekseni täytyy mainita, että lähikaupastamme ei löytynyt kaalia kuin valmiiksi raastettuna). Parasta olisi, jos slaw ehtisi maustua kaapissa jonkun tovin, mutta herkullinen lopputulos saavutettiin myös vain 10 minuutissa.

Coleslaw-pohja (riittää kahdelle suursyömärille):

- 1/2 kaali
- 2 porkkanaa
- 1 päärynä
- 1 punasipuli
- 1 sellerin varsi.
 
Kastike:

- 2 dl maustamatonta (bulgarian/turkkilaista) jogurttia
- 1 rkl chilikastiketta (esim. Nando'sin)
- 1 tl dijonia
- 1 rkl hunajaa
- rouhittua mustapippuria
- persiljasilppua.

Raasta kaali, porkkana ja päärynä. Pilko sipuli ohuiksi renkaiksi ja selleri ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja kääntele se hyvin coleslaw-pohjaan. Anna maustua 10-120 minuuttia jääkaapissa. Ripottele päälle persiljasilppua ennen tarjoilua.

Jos teet slaw'n runsaasti etukäteen, kannattaa jogurtista valuttaa ylimääräistä nestettä pois esim. kahvin suodatinpaperin avulla. Muuten se saattaa vettyä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...