perjantai 20. toukokuuta 2011

Grillileivät


Odotellessaan paluulentoa työmatkaltaan smörrebrödien maasta, mieheni laittoi tekstiviestillä illallistoiveen: paistileipiä. Vaikka olisin voinut taipua enemmän tanskalaistyyppiseen kylmään leipään, mieleni teki kuitenkin enemmän jotain lämmintä ja paljon vihanneksia sisältävää.

Niinpä grillissä paistui kahta erilaista versiota grillileivistä. "Vegeversiossa" oli päällä grillattua tomaattia, paprikaa, munakoisoa ja halloumia. Paistileivässä taas oli grillattua tomaattia ja paistia. Tavoistaan poiketen työmatkalainen piti enemmän vegeversiosta. Se olikin todella hyvää!

Grillileivät (kahdelle):
- n. 500 g naudanpaistia (itse käytin pyöröpaistia)
- 2 terttutomaattia
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1/2 munakoiso
- 1/2 paprika (kaikki värit käyvät)
- 1/2 nippu parsaa lisukkeeksi
- 1/2 paketti halloumia
- maalaisleipää
- oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
- tuoretta basilikaa.

Aloita paistin grillaamisella, sillä siinä menee eniten aikaa. Kun paisti on valmis, sen on hyvä vetäytyä muiden ainesten ollessa grillissä.

Puolita tomaatit, pilko munakoiso viipaleiksi ja paprika lohkoiksi. Grillaa niitä niin kauan, että ne saavat hieman väriä ja pehmenevät. Laita samaan aikaan myös parsat grilliin. Kun vihannekset alkavat olla valmiita, grillaa vielä lopuksi viipaloitu halloumi ja maalaisleipäviipaleet.

Pirskottele kuumille leipäviipaleille ja vihanneksille oliiviöljyä. Hiero lappeellaan olleella veitsellä murskatuilla ja kuorituilla valkosipulinkynsillä leipäviipaletta, mutta älä jätä valkosipulin paloja leivälle. Muserra puolikas grillattu tomaatti leipäviipaleelle, mutta heitä tomaatin kuori pois. Tämän jälkeen asettele vihannekset ja halloumi/ paistiviipaleet leivälle, mausta suolalla ja pippurilla sekä koristele silputulla basilikalla. Tarjoile heti kuumana!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...