keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Grillisalaatti

Kun parvekkeellakin tarkenee jo paremmin grillailemaan, grilliruoat ovat taas päässeet kiinteäksi osaksi arkiruokailua. Tällä kertaa grilliin pääsi broilerin rintafileitä, paprikalohkoja, herkkusieniä sekä parsaa. Näistä koostui ruokaisa lämmin salaatti.

Grillisalaatti:
- salaatteja, esim. jääsalaattia ja rucolaa
- kurkkua
- paprika
- herkkusieniä
- nippu parsaa
- broilerin rintafileitä
- fetaa
- oliiviöljyä ja balsamicoa
- mustapippuria
- tuoreita yrttejä, esim. timjamia tai basilikaa.

Marinadi broilerille:
- reilu ruokalusikallinen hunajaa
- noin ruokalusikallinen ketsuppia
- kaksi ruokalusikallista thai sweet chili -kastiketta
- muutama tippa tabascoa
- soijaa maun mukaan
- valkosipulia murskattuna.

Valmista ensin marinadi broilerille sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Laita rintafileet marinadiin ja anna marinoitua mahdollisimman pitkään (tuntikin näytti riittävän). Tee salaattipohja sekoittamalla salaatit ja kurkkupalat yhteen sekä murenna salaatin sekaan fetaa. Sekoita joukkoon oliiviöljyä ja balsamicoa maun mukaan sekä mausta tuoreilla yrteillä. Grillaa ensin paprikat ja herkkusienet paloiteltuina. Kun ne ovat valmiita, lisää ne heti kuumina salaattipohjan sekaan. Näin ne imevät itseensä makua öljystä, balsamicosta ja yrteistä. Rouhi vielä mukaan hieman mustapippuria. Grillaa viimeiseksi broilerin rintafileet ja parsat. Asettele ne lopuksi salaatin päälle ja tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...