Tämä tapas-ohje yhdistää makean, happaman ja suolaisen. Se sopii erityisen hyvin vaikkapa kuohuviinin kanssa aperitiivinä.
Mansikka-fetatapas (kahdelle):
- mansikoita (6 isoa)
- vadelmaviinietikkaa (n. 1 rkl)
- Apetina fetaa (n. 50 g)
- basilikan lehtiä
- mustapippuria.
Pilko mansikat neljään osaan ja laita ne kulhoon. Lorauta päälle vadelmaviinietikkaa ja murenna joukkoon feta. Leikkaa basilikan lehdet pieneksi silpuksi ja sekoita ne mukaan kulhossa. Mausta lopuksi mustapippurilla. Anna mansikoiden ja fetan marinoitua jääkaapissa muutaman tunnin ajan ja tarjoa pirteän kuohuvan kanssa aurinkoisella terassilla.
Tapas-sana on saanut alkunsa verbistä tapar (peittää), sillä aikoinaan baareissa viinilasin päälle tuli laittaa jotain, jotta kärpäset ja muut ötökät eivät lentäisi lasiin. Silti, ainakin nykyään tapaksia tarjotaan myös pienistä kulhoista, joita ei ole tarkoitus laittaa lasin päälle. Kulhoista tarjottavia tapaksia ovat mm. marinoidut oliivit ja herkkusienet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti