torstai 19. toukokuuta 2011

Lindströmin piffit, peruna-purjososetta ja paistettua sipulia


Lindströmin pihvit ovat herkkua, mutta tämä taisi olla ensimmäinen kerta kun valmistin niitä itse. Välttelen nimittäin edelleenkin reseptejä, jotka vaativat punajuurten käsittelyä, sillä en pidä punaiseksi värjääntyneistä sormenpäistä ja kynnenalusista.

Mitään reseptiä en käyttänyt, joten perinteisiksi näitä ei varmaankaan voi kutsua. Ainoat ehdottomat raaka-aineet jauhelihan lisäksi mielestäni olivat punajuuri ja kaprikset. Lopputulos oli siitä huolimatta niin onnistunut, että näitä tulee varmasti tehtyä toistekin.

Lindströmin pihvit:

- 500 g paistijauhelihaa
- 2-3 etikkapunajuurta
- 1/2 purkkia pieniä kapriksia vielä pienemmäksi pilkottuna
- pippuria
- reilu nokare voita.

Raasta punajuuret jauhelihan sekaan ja lisää kaprikset. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Itse en lisännyt suolaa ollenkaan, sillä kapriksissa on jo sitä jonkin verran. Muotoile pihvitaikinasta 5-6 kpl pihvejä ja paista ne kypsiksi voissa pannulla.

Punasipuliviipaleet paistoin pehmeiksi ja makeiksi voissa (miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia) jo ennen pihvien paistoa. Sen voi tehdä vaikka sillä aikaa, kun perunat kiehuvat. Pihvit voi paistaa vasta lopuksi.

Purjo-perunasose:
- n. 1 kg perunoita
- pieni purjo
- ripaus suolaa keitinveteen
- reilu nokare voita.

Keitä kuoritut perunat kypsiksi. Samassa kattilassa voit kypsentää huolellisesti pestyn ja pilkotun purjon. Kun perunat ovat kypsiä, kaada suurin osa keitinvedestä pois, mutta ota talteen noin muutama desilitra. Laita kattilaan perunoiden ja purjon seuraksi kunnon nokare tai siivu voita, ja survo perunansurvimella. Lisää keitinvettä sen verran, kuin sose mielestäsi tarvitsee notkistuakseen. Itse laitoin noin desilitran.

Normaaleissa perheissä tästä satsista riittäisi varmaankin neljälle hengelle, mutta meidän kahden hengen taloudessa pihvejä jäi yli vain yksi ja perunamuusia muutama kauhallinen - juuri sopivasti seuraavan päivän lounaalleni siis :)

P.S.
Vielä yhtä arvonnassa voittanutta kaivataan ilmoittautuvan ja lähettävän yhteystietonsa minulle!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...