keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Blogitapaaminen, osa 1

Eilisilta hujahti mukavassa seurassa ja herkullisten ruokien sekä viinien ääressä Rantapallon järjestämässä tilaisuudessa ravintola G18:ssa.

Aluksi maistelimme viinejä ja muita juomia eri mantereilta. Illan teemana nimittäin oli juomamatka maailman ympäri. Näistä kuitenkin lisää toisessa postauksessta. Tässä vaiheessa nälkää pitivät kuvassakin näkyvät maukkaat cocktail-palat, joissa päällä oli mm. karitsan paahtopaistia ja punasipulia.

Viinitastingin päätteeksi nautimme vielä erittäin maittavan illallisen. Eteemme kannettiin Limousine-härän tartarpihvit ja ranskalaisia perunoita. Kuvassa näkyvät pihvin päällä olevat friteeratut jutut ovat sipulia ja ranskalaiset tuotiin erillisissä kulhoissa.

Annos oli todella hyvä ja liha erinomaista, kuulemma jopa kotimaista. Vaikka annosta kuvattiinkin grillatuksi, odotin saavani hieman raaempaa lihaa eteeni, sillä miellän tartar-pihvin perinteisesti raa'aksi tai korkeintaan pannulla pikaisesti käyneeksi. Tämä pihvi oli punaista kuitenkin ainoastaan aivan pihvin keskeltä, mutta siitä huolimatta maistui erinomaisesti. Kuitenkin, kun kyse on korkealaatuisesta lihasta, sen voisi aivan hyvin uskaltaa jättää enemmänkin raa'aksi. Plussaa myös siitä, että lisukkeet olivat perinteisestä keltuaisesta, kapriksista ja sipulihakkeluksesta poikkeavia. Kuvaavampi nimi annokselle olisi ehkä steak haché et frites, joka on yksi ranskalaisten lempiannoksista ravintoloissa ja joka koostuu hyvinkin usein juuri kuvassa näkyvistä komponenteista.

Jälkiruoaksi saimme suklaamoussea ja vadelmasorbettia. Ne ovat mielestäni yhdistelmä, jossa ei vaan voi mennä pieleen. Usein ulkomailla jäätelökojuista palloja ostaessani päädynkin yhdistämään (tummaa) suklaajäätelöä ja vadelmasorbettia. Mieheni sanookin minun olevan ennalta-arvattava tilatessani ruokaa, mutta miksi vaihtaa jotain toimivaksi todettua makuyhdistelmää?

Kaiken kaikkiaan ilta oli onnistunut ja erityisen mukavaksi siitä tekivät kanssablogaajat seuraavista osoitteista: Sillä sipuli (Merituuli), Unelias kokki ja Avec Sofié.

4 kommenttia:

Sofié kirjoitti...

Hei!

Olipa kiva tavata sinut eilen :)

Satu kirjoitti...

Jäin miettimään että "mikä se ranskankielinen ruokablogi olikaan" mutta Riikan blogista löytyi linkki. Unelias kokki ja Sillä sipuli-blogit olivat entuudestaan tuttuja (ei tosin bloggaajat) ja oli kiva löytää lisää mielenkiintoista luettavaa. Ja reseptivinkkejä! :)

Merituuli kirjoitti...

Oli mukava tavata sinut ja päästä vähän juttelemaan. Kummasti sitä löytyy höpöteltävää kun on yhteinen harrastus :).

La fille du vent kirjoitti...

Sofié: Toivottavasti tavataan taas pian uudestaan!

Satu: Blogini nimi ei tosiaan ole kaikkein kätevimmästä päästä, mutta sitä en kolme vuotta sitten blogia aloittaessa tullut ajatelleeksi.. Mutta kiva, että löysit tänne kuitenkin! Minäkin olen käynyt kuikuilemassa sinun blogia :)

Merituuli: Sanos muuta; kummasti vaan juttu lähti luistamaan :) Nähdään taas!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...