Kuva lainattu täältä http://www.avocado.co.za/index.php/gallery.html |
Neljä näistä lajikkeista olikin minulle jo aiemmin nimeltään tuttuja: Hass, Fuerte, Pinkerton ja Ryan. Edranol on aivan uusi tuttavuus.
Hyvän saatavuuden takia avocadoon törmää täällä usein arkisissakin ruoissa; hampurilaisissa, pizzan päällä, salaateissa, leivissä, sushissa (tietty) jne. - perinteisten katkarapucocktailien (avocado ritz) ym. lisäksi.
Avocado on myös meidän jääkaapin vakioasukas. Syön niitä välipalaksi, lisään salaatteihin ja valmistan usein guacamolea. Blogimaailmassa on kuhistu avocadopastasta, jonka resepti löytyy Chicling-blogin kirjoittajan vasta ilmestyneestä Safkaa-kirjasta. Resepti on levinnyt myös netissä, joten se menee kokeilulistalle, kunhan saan sen käsiini.
4 kommenttia:
Mäkin oon muuten rakastunut avokadoon alunperin Afrikassa parikytä vuotta sitten. Keniassa syötiin aina aamiaiseksi, suolaa ripoteltiin päälle. Avokadot ei ehkä missään oo ollu niin hyviä. Jos laitat mun blogin hakuun sanan avokado, sieltä löytyy ainakin kolme herkkua avokado reseptiä, avokadoa ja mozzarellaa (paras!) avokado -vinaigrette salaatille ( upea) ja avokadokeitto chorizolla.
Mikä sattuma; kuolasin juuri vkonloppuna tuota mozzarella-reseptiä. Täällä on vaan vähän vaikea löytää kunnon buffala mozzarellaa :( Kyllä sitä saa, muttei ihan lähikaupasta.
Käyn katsomassa noi muutkin, kuulostaa superherkullisilta.
Olitko Keniassa pidemmän ajan vai lomalla?
Mun Isäni oli siellä 3 vuotta töissä ja äiti ja nuorin veljeni pari vuotta mukana. Minä ja Iso-hoo olimme siellä yks joulunaika kuukauden, ja päräytimme siinä päiväntasaajan seudulla oikein kihloihinkin. Parikytä vuotta sitten.
Kenia onkin vielä enemmän oikeaa Afrikkaa kuin monin paikoin hyvin länsimainen E-A.
Aika romanttinen paikka kihloille. Teidän pitää mennä vuosipäivänä muistinvirkistykseksi samaan paikkaan uudestaan ;)
Lähetä kommentti