lauantai 29. syyskuuta 2012

Minttujäätee

Kerrankin yrttien kasvatus onnistuu minullakin: ikkunalaudalla paistattelevassa mintussa kasvaa hurjan pitkiä varsia, joista on ollut ihana napsia lehtiä mm. salaatteihin, minttu-kurkku-jogurttikastikkeeseen ja jälkiruokien päälle. Suotuisilla olosuhteilla taitaa olla enemmän merkitystä kuin kyseisen yrttiviljelijän taidoissa :)

Lämpimällä säällä tulee juotua usein jääteetä, mutta harmittavan usein ravintoloissa ja kahviloissa on tarjolla vain valmiita ällömakeita versioita. Yhdessä meidän lähellä olevassa lempikahvilassani on listalla itse tehtyä mansikkajääteetä, joka on taivaallisen hyvää. Sitä juodessa heräsi idea tehdä myös kotona jääteetä.

Minttujäätee:

- 1 litra kuumaa vettä (90 asteinen riittää)
- 1 earl grey -teepussi
- 3 mintun vartta
- 1 tl hunajaa.

Laita mintun varret ja teepussi juomakannun pohjalle ja kaada kuuma vesi päälle. Anna hautua n. 5 minuuttia. Kun tee on hautunut, poista teepussi. Lisää teelusikallinen hunajaa ja sekoita hyvin. Annan teen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita sitten jääkaappiin viilenemään. Nauti kylmänä!

4 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Kiitos vinkistä, mullakin rehottaa minttu valtoimenaan, joten tarvitsen paljon ideoita sen hyödyntämiseen.

La fille du vent kirjoitti...

Kiva, jos ohjeesta oli hyötyä! Minttu on ilmeisesti aika sitkeä kasvi; kun sen kerran saa onnistuneesti istutettua, satoa riittää ja riittää. Onko se monivuotinen?

Pipsa kirjoitti...

Hah, saman ilmiön huomasin sitruunamelissan kohdalla tänä kesänä - kasvusta ei vaan tule loppua, kun se kerran alkaa. Siinä mielessä hauska sattuma, että minttua ja sitruunamelissaa käytän aika lailla samoihin juttuihin, niin ovat molemmat sitten tuollaisia hirmurehottajia. Mutta ihana jääteeohje, miksei tätä voisi vielä täällä Suomen syksyssäkin juoda lämpimän teen sijaan kun virkistystä kaipaa :-)

La fille du vent kirjoitti...

Mulla taas ei sitruunamelissa itänyt ollenkaan, vaikka normaalisti se onkin tosi helppo ja satoisa kasvi. Epäilen kylläkin, että siemenissä oli joku vika (kylväjässä ei tietenkään!). Kokeilen vielä uudestaan uusilla siemenillä, jos onnistuisi paremmin.

Ja voihan tämän teen juoda kuumanakin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...