sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Sitruunainen linssikeitto

Törmäsin herkulliselta kuulostavaan linssikeiton ohjeeseen Sophie Dahlin From Season to season -kirjassa ja ryhdyin heti sopan keittoon, kun huomasin kaapista löytyvän lähes kaikki tarvittavat aineet.

Maustekaapistani ei kuitenkaan löytynyt juustokuminaa eli jeeraa, joten korvasin sen tekovaiheessa kurkumalla. Juustokuminaa lisäsin vasta toisella syöntikerralla lämmittäessäni keittoa uudelleen. Se on selvästi tämän keiton juju (sitruunan lisäksi), joten kannattaa ehdottomasti lisätä sitä.

Mukailtu linssikeiton resepti:

2,5 dl punaisia linssejä
0,5 l kasvis- tai kanalientä
1,5 l vettä
2 laakerinlehteä
2 sellerin vartta
1 (puna)sipuli
2 kevätsipulin vartta (vain valkoiset osat, vihreät voi käyttää lopuksi korosteluun)
(1 tl kurkumaa)
1 tl juustokuminaa
2 sitrunaa
suolaa maun mukaan (muista, että kasvis-/kanaliemessä on jo suolaa)
(pinaattia)
(sitruunalla maustettua oliiviöljyä)

Keitä linssit pehmeiksi pakkauksen ohjeiden mukaan 1,5 litrassa vettä ja kasvis-/kanaliemessä laakerinlehtien kanssa. Minulla tähän meni 30 minuuttia. Linssien kiehuessa kuullota pilkotut sipulit ja sellerit (oliivi)öljyssä pehmeiksi. Lisää niihin lopuksi juustokumina.

Kun linssit ovat pehmeitä, älä kaada keitinvettä pois, vaan lisää joukkoon juustokuminalla maustetut sipulit ja selleri. Soseuta sauvasekoittimella/blenderissä. Kiehauta soseutettu keitto ja lisää kahden sitruunan mehu. Lisää halutessasi keiton sekaan tuoretta pinaattia tehdäksesi siitä ruokaisamman. Annostele ja koristele sitruunalla maustetulla öljyllä.

Tarjoa lounaaksi tai alkupalaksi.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...