keskiviikko 29. elokuuta 2012
Suomen meatpacking district - Teurastamo
Innostuneena seuraan Suomen ruokaskenen kehitystä; Helsingin kaupungin teurastuslaitokseksi vuonna 1933 rakennettu alue Kalasataman ja Sörnäisten kupeessa on vähitellen muokattu uuteen uskoon pienten ravintoloiden ja myymälöiden käyttöön. Tiedossa on myös erilaisia tapahtumia, esim. Keittiökirpputori (2.9.) ja Maalaistentori (19.9.). Maailmalla jo aiemmin alkanut trendi on siis rantautunut myös Helsinkiin. Upeaa! Muualla vanhat teurastamoalueet tunnetaan nimellä meatpacking district, meillä nimi on osuvan yksinkertaisesti Teurastamo.
Olen aivan ihastunut Etelä-Afrikan kokeilunhaluiseen ja aktiiviseen ruokakulttuuriin. Ruokatorit ovat viikottaisia ja niissä käydään säännöllisesti. Kävijät tulevat niihin viihtymään, tapaamaan ystäviä, nauttimaan herkullisista ruoista ja juomista sekä ostamaan pientuottajien ykkösluokkaisia elintarvikkeita kotikeittiöön mukaan. Toivottavasti Suomen Teurastamosta kehittyy vastaavanlainen ilmiö - alue, jossa ruoka-enthusiastit tuntevat olevansa kotonaan.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti