perjantai 26. lokakuuta 2012

Blogi-reality: arjen ruokapäiväkirja

Liemessä-blogin Jenni haastoi ruokabloggaajat raportoimaan yhden arkipäivän syömisistään totuudenmukaisesti ja kaunistelematta.

Tässä siis vastaukseni haasteeseen: La fille du ventin ruokapäiväkirja maanantaina 22.10.2012.

Aamiainen

Herään aina aamuisin niin myöhään kuin mahdollista, vaikka se olisikin pois aamiaiseen (hiusten laittoon ja meikkaamiseen) käytettävästä ajasta. Ehdin kuitenkin keittää meille kananmunat (5 minuutin), jotka hotkaisemme ennen kuin heitän mieheni toimistolle. Yhden auton taloudessamme sääntönä on, että jos haluan päivällä liikkua kodin ulkopuolella (mikä Johannesburgissa edellyttää autoa), on minun kuskattava mies töihin.

Palaan kotitoimistolle ennen yhdeksää ja laadin maanantain to do -listan. Lista on pitkä, joten ryhdyn heti töihin.

Välipala

Yhdentoista maissa havahdun kamalaan nälkään ja syön välipalan tai oikeastaan aamiaisen jatkeen eli banaanin ja manteleita.

Lounas


Nälkä ei oikeastaan mennyt välipalallakaan ohi, mutta työskentelen vielä niin pitkään, kunnes en enää kestä nälkääni. Kello on yli yhden. Jääkaapista löytyy onneksi edellisen päivän kanasalaatin rippeet, joten syön ne. Tehdäkseni lounaasta näennäisesti terveellisemmän, ripottelen salaatin päälle siemensekoitusta. Poikkeuksellisesti otan ruokajuomaksi lasin viikonlopulta jäänyttä Pepsi Maxia.

Lounaaseen kuluu puolisen tuntia, sillä luen samalla edellisen viikon Nytin. Nappaan myös viimeiset hedelmäkarkit kulhosta.

Välipala

Olemme sopineet mieheni kanssa menevämme illalla yhdessä kuntosalille. Jotta jaksaisin hyödyntää salikäynnin, on minun syötävä neljän maissa jotain välipalaa. En halua syödä jogurttia enkä toista banaania, joten kaivan kaapista kuivatun hedelmäpatukan (viikunaa ja aprikoosia).

Tajuan, etten ehdi enää tänään kauppaan tekemään illallisostoksia, sillä kaupat sulkevat ovensa täällä jo kuudelta. Pistän siis edellisenä päivänä paistetun, puoliksi syödyn kanan kiehumaan liemeen, jossa on sipuleita, valkosipulia, jeeraa, suolaa ja pippuria. Tarkoituksenani on tehdä kanaliemi, jota voisin hyödyntää linssikeiton pohjana.

Illallinen

Salin jälkeen tulemme nälkäisinä kotiin, mutta illallista varten on valmiina vasta kanaliemi. Pistän linssit kiehumaan ja käyn suihkussa. Suihkun jälkeen kuullotan voissa kevätsipulia ja paistan kesäkurpitsaviipaleita, jotka heitän linssien sekaan. Soseutan keittoa vähän, en kuitenkaan täysin samettiseksi, ja lisään sekaan eiliseltä jäänyttä kanaa (koipien lihan).


Kello on jo kahdeksan, kun pääsemme pöydän ääreen. Keitto maistuu oikein hyvältä, mutta näyttää ruskealta puurolta. Tämä johtuu siitä, että jouduin käyttämään sekä punaisia että ruskeita linssejä pelkkien punaisten sijasta, sillä niitä ei ollut tarpeeksi.

Iltapala

Illallisen jälkeen kaadumme sohvalle lötköttämään ja katsomme Good Wifen neljännen kauden ensimmäisen jakson. Yksi lempparisarjoistani. Napostelemme vähän karkkia telkkaria katsoessamme ja juomme kupit vihreää jasmiiniteetä.

Kello 10 olen jo niin väsynyt, että päätän mennä sänkyyn lukemaan. Havahdun, kun mieheni tulee myös nukkumaan. En tiedä mitä kello on, mutta huomaan nukahtaneeni sänkyyn valot päällä ja kirja avaamattomana kädessäni.

4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Mielenkiintoista on ollut lukea näitä blogireality.juttuja:) Ja tuo Good Wife on minunkin lemppareitani:)

La fille du vent kirjoitti...

Niin minustakin! Ihan perusarki kiinnostaa; se on kuitenkin eri ihmisillä niin erilaista :)

Good Wife on mun mielestä paras sarja telkkarissa tällä hetkellä!

Riitta kirjoitti...

Tiedän tunteen: lounas venyy liian myöhään, ja sitten en halua syödä ette pilaisi illallisruokahalua.

Goof Wife on munkin suosikkeja, jäi tosin just tauolle Suomessa hyytävään kohtaan... Jatkuis jo! :-D

La fille du vent kirjoitti...

Ja kaiken lisäksi nälkäisenä olen todella mukavaa seuraa :D

Missä kaudessa Suomessa ollaan Good Wifessa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...