Törmäsin Terveen hyvää -blogissa mielenkiintoisilta kuulostaviin kikhernekekseihin. Jauhottomat, mutta täyteläiset keksit - niitä oli aivan pakko kokeilla. Olen monesti korvannut reseptien valkoisia jauhoja kaurajauhoilla, gluteenittomilla jauhoilla yms. Mutta ensimmäistä kertaa vehnäjauhot korvaantuivat kikherneillä. Lopputulos oli hämmästyttävän hyvä.
Jopa ystäväni, joka suhtautui äärimmäisen skeptisesti kokeiluun, söi hänelle maistiaiseksi tuomani keksit muutamassa sekunnissa ja murustakaan jättämättä. Kysyi vielä reseptiä perään :) Suosittelen siis kokeilemaan; lupaan, että yllätyt positiivisesti!
Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Alla sama resepti ilman vaniljasokeria.
Suklaiset kikhernekeksit:
- 1 prk kikherneitä
- 3 rkl maapähkinävoita
- 2 rkl hunajaa
- 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 2 rkl kookoshiutaleita
- 1/4 rkl leivinjauhetta
- 50 g rouhittua tummaa suklaata
(- hyppysellinen sormisuolaa).
Soseuta kikherneet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Mittaa sekaan kaikki muut ainekset paitsi suklaa. Sekoita massa huolellisesti ja lisää lopuksi rouhittu suklaa. Muotoile keksit pellille ruokalusikalla ja paista 200 asteessa 10 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä ennen siirtelyä, sillä keksit ovat pehmeitä kuumana. Oikeastaan näistä ei tule kovia tai rapeita edes jäähtyessään, mutta silloin ne ovat helpommin liikuteltavia.
Ryhmäkuva |
4 kommenttia:
En olisi ikinä, koskaan, mitenkään osannut kokeilla kikherneitä _kekseissä_, huikea yhdistelmä!
Kaikki kunnia Terveen hyvää -blogin Pipsalle! Toimii todellakin loistavasti, kokeile ihmeessä!
Oi, tosi kauniita keksejä olet saanut aikaiseksi! Varmasti hyvin herkullisia myös :-) Nyt alkaa itseäkin syyhyttää tehdä taas näitä viikonlopun kunniaksi!
Kiitos! Taikinaa oli tosi helppo käsitellä, joten tuli kauniit keksitkin. Ja täytyy myöntää; tein jo toisen satsin :)
Lähetä kommentti