torstai 4. lokakuuta 2012

DIY yrttiruukut

Spray paint studio. Taustalla laventeli ja orvokit.
Jokakeväinen innostus yrttien kasvattamiseen iski myös tänä vuonna - tällä kertaa syyskuussa. Etelä-Afrikassa siitepölykausi on juuri alkanut, puut ovat hiirenkorvalla ja puutarhakaupat täynnä toinen toistaan upeampia kukkia ja yrttejä. Pienelle ranskalaiselle parvekkeellemme ei kuitenkaan mahdu kuin muutama ruukku, joten kasvit tulee valita tarkasti harkiten.

Muutaman kukkaruukun lisäksi halusin laittaa useampia yrttejä. Nuukana expattina en kuitenkaan halunnut investoida kunnollisiin ruukkuihin, sillä ne tuskin matkaavat mukanamme. Niinpä säästin tyhjiä säilykepurkkeja, poistin niistä etiketit ja maalasin ne mattavalkoisella spraymaalilla. Lopputulos on tarpeeksi siisti, että purkkeja viitsii pitää esillä keittiön ikkunalaudalla.

Tähän mennessä olen laittanut ruohosipulia, sitruunamelissaa ja persiljaa (viime viikolla). Näistä vain ensimmäinen on toistaiseksi lähtenyt kasvamaan. Toivottavasti muut seuraavat perässä.

Ruohosipuli itää jo!

2 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Tosi näppärä idea, näköjään säilykepurkistakin saa tuunamalla sisäsiistin. :-D

La fille du vent kirjoitti...

Jep, toimii! Itse tein kaikkein yksinkertaisimmalla tavalla, mutta joku näppärä askartelisi sapluunan, jolla maalata kuvioita purkkiin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...