tiistai 18. syyskuuta 2012

Etelä-Afrikan satokaudet


Eteläisellä pallonpuoliskolla on alkamassa kevät, mikä tarkoittaa runsastuvaa tarjontaa hevi-osastolla. Harmittelin hieman keväällä (siis pohjoisen pallonpuoliskon näkökulmasta) missattuani Suomen parsakauden, mutta onneksi se on pian edessä täällä. Jo nyt on kaupoissa ollut järkyttävän hintaista ulkomaista parsaa (johon myönnän kerran sortuneeni), mutta kuvan kalenterin (Eat In -lehdestä) mukaan kotimaisen parsakauden pitäisi olla alkamassa.

Mansikat ilmestyivät kauppoihin noin kuukausi sitten ja nyt niitä on jo useampia lajikkeita tarjolla. Mustikoitakin on jo näkynyt, mutta niiden kausi pitäisi alkaa vasta ensi kuussa. Talvikauden herkullisin marja on ollut (Cape) gooseberry eli ananaskirsikka, joka on todella herkullista aamuisin maustamattoman jogurtin ja hunajan kanssa. 


Ihana seikka on, että avocadoja on tarjolla melkein ympäri vuoden (9/12 kk). Niitä viljellään täällä useampia lajikkeita (muistaakseni seitsemää), joten melkeinpä koko ajan on jonkun niistä satokausi. EDIT! Avocadoja viljellään täällä viittä eri lajiketta.

Odotan jo innolla loppuvuotta, jolloin on tiedossa mm. latva-artisokkia, vadelmia, meloneita, persikoita, viikunoita ja mangoja.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...