Äärimmäisen helppo apu salakavalasti syntyneeseen ja äkilliseen makeannälkään on suklaakakku, jonka resepti löytyy Maizena-paketinkin kyljestä. Tein vain puolikkaan annoksen, johon tuli:
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1/2 tl soodaa (ohjeen mukaan pitäisi laittaa leivinjauhetta, mutta hyvin toimin näinkin)
- 1,25 dl Maizenaa
- 100 g voita
- 100 g tummaa suklaata.
Sulata suklaa ja voi kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoseokseen jauhot ja sooda ja lopuksi voi-suklaaseos. Sekoita, kaada vuokaan ja paista 200 °C:ssa n. 25 min. Älä paista kakkua läpikypsäksi, vaan anna jäädä hieman löysäksi keskeltä.
Kakkua raikastamaan valmistin persikkapyreetä/-kastiketta säilykepersikoista. Lorautin sekaan pienen tujauksen Cointreauta, joka antoikin ihanan säväyksen kastikkeeseen.
2 kommenttia:
IHAN HUIPPUHYVÄÄ!
Varma ja helppo suklaakakku. Teen nykyään aina tällä ohjeella kun leivon suklaakakkua. Sopii myös keliaakikoille.
NAM! :)
Tää on kieltämättä tosi hyvää :) Turvaudun siihen aina, kun täytyy saada jotain hyvää ja juhlavaa helposti.
Parasta tässä on, että sitä voi muunnella loputtomiin. Esim. synttäreilläni tarjosin sitä mascarpone-tuorejuustokuorrutuksella happamien punaviinimarjojen kanssa. Sekin oli ihan loistoyhdistelmä.
Lähetä kommentti