lauantai 24. lokakuuta 2009

Helppo suklaakakku ja persikkapyree

Äärimmäisen helppo apu salakavalasti syntyneeseen ja äkilliseen makeannälkään on suklaakakku, jonka resepti löytyy Maizena-paketinkin kyljestä. Tein vain puolikkaan annoksen, johon tuli:

- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1/2 tl soodaa (ohjeen mukaan pitäisi laittaa leivinjauhetta, mutta hyvin toimin näinkin)
- 1,25 dl Maizenaa
- 100 g voita
- 100 g tummaa suklaata.

Sulata suklaa ja voi kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoseokseen jauhot ja sooda ja lopuksi voi-suklaaseos. Sekoita, kaada vuokaan ja paista 200 °C:ssa n. 25 min. Älä paista kakkua läpikypsäksi, vaan anna jäädä hieman löysäksi keskeltä.

Kakkua raikastamaan valmistin persikkapyreetä/-kastiketta säilykepersikoista. Lorautin sekaan pienen tujauksen Cointreauta, joka antoikin ihanan säväyksen kastikkeeseen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

IHAN HUIPPUHYVÄÄ!

Varma ja helppo suklaakakku. Teen nykyään aina tällä ohjeella kun leivon suklaakakkua. Sopii myös keliaakikoille.

NAM! :)

La fille du vent kirjoitti...

Tää on kieltämättä tosi hyvää :) Turvaudun siihen aina, kun täytyy saada jotain hyvää ja juhlavaa helposti.

Parasta tässä on, että sitä voi muunnella loputtomiin. Esim. synttäreilläni tarjosin sitä mascarpone-tuorejuustokuorrutuksella happamien punaviinimarjojen kanssa. Sekin oli ihan loistoyhdistelmä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...