lauantai 17. lokakuuta 2009

Carpaccio rucolapedillä

Lauantai-illan kruunaa herkullinen illallinen.

Naudanlihacarpaccio kahdelle:
- 100 g naudan sisäfilettä
- musta- ja viherpippuria
- rucolaa
- pieni salottisipuli
- mozzarella di bufala
- basilikaa
- Maldonia
- oliiviöljyä
- balsamicoa

Paista liha kuumalla pannulla pienessä tilkassa oliiviöljyä "kiinni" eli n. 30 sekuntia kultakin puolelta. Pippuroi liha ja laita esim. Minigrip-pussissa pakastimeen vähintään kahdeksi tunniksi. Revi lautaselle rucolaa, basilikaa, mozzarellaa ja lisää renkaiksi leikattu salottisipuli. Leikkaa kohmettunut liha ohuiksi siivuiksi (mitä ohuempi, sen parempi) ja asettele lautaselle. Ripottele päälle hyppysellinen Maldonia. Lopuksi pirskottele annoksen päälle hyvää oliiviöljyä ja balsamicoa.


Pohdin päivällä hetken Alkossa minkälainen viini sopisi carpaccion seuraksi. Päädyin Valpolicella Ripassoon, jota kuvattiin täyteläiseksi. Viini sopi erinomaisesti annoksen kanssa. Tämä vasta nuori viini teki minuun niin hyvän vaikutuksen, että aion ostaa sitä laatikon verran viinikaappiin kypsymään. Saa nähdä, miten se vuosien myötä kehittyy.

4 kommenttia:

IreneKin kirjoitti...

Ihanan helppo ohje: mulla on iso aukko sivistyksessä :), kun en oo koskaan tehnyt carpacciota millään tavalla (Lukenut vaan, kun muut tekevät ja ihastuvat!), mutta tällä ohjeella asia olisi helppo korjata. Sopiko muuten mozzarella hyvin tohon, vai olisiko yhtä hyvää ilman?

Zucchini kirjoitti...

Tästä kieltämättä saa helpolla juhlavankin annoksen. Mietin, että ensi kerralla kun meille tulee illallisvieraita, teen tätä alkupalaksi. Voi keskittyä enemmän vieraisiin, kun ruoka tulee nopeasti ja vaivattomasti :).

Toimii varmasti hyvin ilman mozzarellaakin, silloin ehkä ennemmin alkupalana. Liha saattaakin päästä paremmin oikeuksiinsa siten. Mozzarellan kanssa annos oli yllättävän täyttävä.

Insanity_ kirjoitti...

Tämä näyttää, ja kuulostaa aivan ravintolaruoalta. En ole koskaan päässyt carpacciota vielä testaamaan, vaikka haluaisinkin kovasti. Osaatko kuvailla tämän alkuruoan makua? Tykkäsitkö? Monilla tuntuu olevan ennakkoluuloja lähes rakaa lihaa kohtaan.

Zucchini kirjoitti...

Tykkäsin tosi paljon, mutta tykkään muutenkin pihvistä medium miinuksena. Tämä tosin sitäkin raaempaa, sillä käväisee vain pikaisesti pannulla.

Tärkeintä tässä annoksessa onkin lihan laatu. Meillä sattui hyvä tuuri ja naudan sisäfile oli erittäin pehmeää, mureaa ja maukasta. Lisäksi viherpippurin käyttö lisänä, pelkän mustapippurin sijasta, tuo myös miedompaa lisämakua.

Tietenkin tässä oli paljon muuta tilpehööriä; voimakkaita makuja kuten balsamicoa, mozzarellaa puhvelinmaidosta jne., joten liha itsessään ei päässyt ihan oikeuksiinsa.

Ensi kerralla ajattelinkin jättää mozzan pois, se on vähän tårta på tårta - ainakin alkupalassa. Pääruokana toimi ruokaisampi versio ihan jees.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...