keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Välimerellinen munakoiso-zucchini-herkkusieni-lammasvuoka


Ihastuin ruokakaupassa minizucchineihin ja niistä lähti inspiraatio tähän vuokaan.

Munakoiso-zucchini-herkkusieni-lammasvuoka (4-6 hlölle):

- 8 pientä/ 2 normaalikokoista zucchinia
- 8 pientä/ 2 normaalikokoista munakoisoa
- rasiallinen herkkusieniä
- oliiviöljyä.

Lammaskastike:

- oliiviöljyä
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulin kynttä
- 500 g lammasjauhelihaa
- tölkki tomaattimurskaa
- 1,5 dl vettä
- 2 isoa timjaminoksaa
- suolaa & pippuria.

Juustokastike:
- 2,5 dl kermaa
- 50 g pecorinoa.

Pilko zucchinit, munakoisot ja herkkusienet pitkittäin siivuiksi, ja paista pannulla oliiviöljyssä pinnat ruskeiksi. Siirrä paistetut vihannekset kulhoon odottaamaan vuoan kokoamista.

Kuullota pilkottu sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä pannulla. Lisää jauheliha ja ruskista se. Kaada sekaan tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna hautua ja kiehua kokoon noin 20 minuuttia.

Kun jauhelihakastike porisee pannussa, valmista yksinkertainen juustokastike. Lämmitä kermaa kattilassa varovasti, ettei se kiehu yli. Kannattaa siis vahtia sitä koko ajan. Lisää raastettu pecorino ja sekoita vispilällä kerman sekaan. Kastiketta ei tarvitse keittää - riittää, että saat juuston sulatettua.

Lopuksi kokoa vuoka. Asettele pohjalle tasaisesti puolet paistetuista vihanneksista. Lisää niiden päälle jauhelihakastike. Asettele kastikkeen päälle loput vihannekset. Ja lopuksi kaada juustokastike kaiken päälle. Paista uunissa 225 °C:ssa n. 20-25 minuuttia, kunnes vuoka on saanut kauniin ruskean pinnan. Anna vuoan jäähtyä ja asettua hetki ennen sen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...