maanantai 16. huhtikuuta 2012

Uusi, parempi thai-kanakeiton ohje


Päätimme sunnuntai-illaksi valmistaa comfort foodia, joten ostimme kanakeiton ainekset. Tällä kertaa tein keiton kuitenkin eri tavalla kuin aiemmin, ja lopputuloskin oli entistä parempi. Suurin ero oli luullisen lihan käytössä ja siitä johtuen valmistusvaiheissa.

Suomessa on usein tullut käytettyä fileesuikaleita, mutta täältä sellaisia ei löydy (eikä tarvitsekaan). Saisihan täältäkin tietysti rintafileitä, jotka voisi itse paloitella, mutta päädyin luullisiin rintapaloihin, sillä ajattelin niistä saatavan mehukkaampaa lihaa. Ihan yhtä hyvin voisi käyttää koipireisiä tai koipinuijia, tai vaikka kokonaista kanaa.

Tulinen thai-kanakeitto (neljälle):

- 1 punainen chili (tulinen) siemenineen
- 1 sipuli
- 1 tl murskattua valkosipulia
- 1 punainen paprika
- 1 vihreä paprika
- n. 1 rkl öljyä
- 3 luullista kanan rintapalaa
- 1 tölkki kookoskermaa
- kourallinen punaisia linssejä
- suolaa
- 1 parsakaali
- 1 limen mehu
- 2 kourallista tuoretta korianteria.

Pilko sipuli ja chili, ja kuullota ne murskatun valkosipulin kanssa oliiviöljyssä kattilassa miedolla lämmöllä. Anna vähän ruskistua, mutta varo, etteivät ne pala. Suikaloi paprikat ja lisää myös ne kattilaan. Sekoittele hetki. Lisää myös kanan rintapalat ja paista niitä molemmin puolin, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean pinnan kauttaaltaan. Lisää kookoskerma ja tarvittaessa vettä, jotta rintapalat peittyvät liemeen. Anna kiehua, kunnes kanat ovat kypsät (n. 20 minuuttia).

Kun kanat ovat kypsät, ota ne pois kattilasta leikkuulaudalle tai lautaselle. Lisää liemeen kourallinen punaisia linssejä ja annan sen kiehua edelleen hiljalleen sillä aikaa, kun irroitat haarukan avulla lihan luista irti. Linsseistä riippuen, niiden kypsyminen vaatii 10-20 minuuttia.

Kun linssit alkavat olla kypsiä, lisää liemeen parsakaalin nuput ja anna kiehua n. 4 minuuttia. Kun parsakaalit ovat kypsät, ota kattila pois liedeltä ja lisää revitty kananliha. Purista vielä sekaan yhden limen mehu ja ripottele päälle pilkottu korianteri. Nauti telkkarin edessä viltin alla sunnuntaileffan seurana!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...