keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Mansikkahyytelökakku


Kotimainen mansikkasesonki on vähitellen alkamassa. Itse asiassa maistoin jo superherkullisia, tosin kasvihuoneessa kasvatettuja suomalaisia mansikoita. Nyt viimeistään kannattaa siis käyttää viimevuotiset pakastemansikat pois ja tehdä tilaa uudelle sadolle. 

Tämä kakku on mukaelma jo aiemmin valmistetusta, täällä blogissakin esiintyneestä mansikkakakusta.

Pohja:
- 3 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl perunajauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekaan valmiiksi yhdistetty jauhoseos (jauhot+leivinjauhe+kaakaojauhe). Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia ja kaada taikina vuokaan. Paista 170 °C:ssa noin. 25 min. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se kahteen osaan. 

Täyte:
- 500 g pakastemansikoita
- 0,5 dl vettä
- 0,5 dl sokeria
- vaniljatanko siemenineen
- 2 dl kermaa
- 500 g maitorahkaa
- 0,5-1 dl tomusokeria
- 4 liivatelehteä
- tuoreita mansikoita koristeluun.

Kaada kohmeiset pakastemansikat kattilaan ja lisää vesi, sokeri, halkaistu vaniljatanko ja siitä kaavitut siemenet. Kiehauta seos, poista vaniljatanko ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä.

Vatkaa tomusokerilla makeutettu kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää siihen maitorahka. Kun mansikkasose on jäähtynyt, ota siitä erilliseen astiaan (esim. kahvikuppiin) muutama ruokalusikallinen. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Kääntele sillä aikaa jäljelle jäänyt mansikkasose varovasti kerma-rahkaseokseen. Lämmitä mikrossa kahvikuppiin laittamasi osa mansikkakoseesta. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita ne lämmittämääsi mansikkasoseeseen. Sekoita tämä mansikkasose-liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kerma-maitorahkaseokseen. Kaada täyte kakkupohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä yön yli.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...