perjantai 30. toukokuuta 2008

Metsästystä

Olin etsimässä HY:n opiskelijakirjastosta paria opusta kesäkuun puolivälin jälkeen pidettävään kirjatenttiin. Vaikka tutkimuksen mukaan HY on opiskelijaympäristöjen ykkönen, mielestäni asiassa on jotain mätää, kun ensinnäkään tenttikirjoja ei löydy tarpeeksi kirjastoista ja toisekseen näitä kyseisiä kirjoja ei myöskään saa Suomesta ostettua. Amazon tai kirjojen kopioiminen (jota vältän) jää silloin ainoaksi vaihtoehdoksi.


Metsästysreissuni saalis, ainoa tarvitsemastani kirjasta kirjastossa ollut kappale, on ainakin kolmeen kertaan alleviivattu ja sisältää myös kaikenlaisia kommentteja ja suomennoksia. Ainakin minua se häiritsee; on hankalampi poimia itse tärkeimmät kohdat, kun välillä jää mietityttämään miksi joku on nähnyt jonkin kohdan alleviivaamisen arvoisena.

Kurssien lopussa täytettävissä palautteissa kysytään usein, toteutuiko tasa-arvo kurssilla. Mielestäni tasa-arvo ei toteudu siinä mielessä, että kurssi- tai tenttimateriaali on määrällisesti rajallista, eikä näin ollen kaikilla ole mahdollisuutta päästä siihen käsiksi. Jatkossa jo kurssien suunnitteluvaiheessa tulisi lähtökohtana olla sellaisen oheiskirjallisuuden kokoaminen, jonka hankkiminen on opiskelijoille mahdollista ilman suurta vaivannäköä (myös opiskelibudjetilla).

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...