sunnuntai 1. kesäkuuta 2008
Vaniljainen raparperikiisseli
Palasin mökiltä lukuisien raparperinvarsien kanssa. Suurin osa niistä päätyi kuorimisen ja pilkkomisen jälkeen suoraan pakkaseen, mutta muutamista valmistin heti kiisselin. Tämä oli elämäni ensimmäinen itse tehty raparperikiisseli, mutta onnistui hyvin. Vaniljaisuutta kiisseliin sain käyttämällä tavallisen sokerin lisäksi hieman vaniljasokeria. Laitoin kiisselin lisukkeeksi (kaupan) vaniljakastiketta. Tässä helppo ja nopea ohje:
- kaksi pitkää ja paksua raparperinvartta
- 5 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 rkl perunajauhoja (sekoitettuna pieneen tilkaan vettä)
Keitä pilkottuja raparperipaloja vesi-sokeriliemessä, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Lisää sen jälkeen jatkuvana nauhana veteen sekoitetut perunajauhot ja anna kiisselin kiehahtaa yhden kuplan verran.
Melkein kuin äidin tekemää!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti