sunnuntai 29. kesäkuuta 2008

Kesäinen ja raikas hyytelökakku

Innostuin Limepippurin kokeilemasta mansikka-raparperikakusta, sillä sen valmistukseen ei tarvita uunia, mutta sitäkin enemmän liivatetta. Liivate on mielestäni kiehtova leivonta-aine - pidän jostain syystä kaikista hyytelöistä vain niiden koostumuksen takia. Reseptin voi siis vilkaista täältä. Pohjan toteutin hieman eri tavalla: sopiva nokare voita, johon sekoitin 1dl:n kaurahiutaleita ja 1 dl:n kauraleseitä sekä pikkuisen sokeria. Minulla(kaan) ei harmiksi ole onnistunutta kuvaa kakusta. Kakku on ehdottomasti kokeilun arvoinen - vaikka mökillä, sillä sen valmistus on hyvin yksinkertaista.

Ainoa huono asia hyytelökakkujen tekemisessä on hyytymisen odottelu. Neljä tuntia jääkaapissa tai yön yli! Muistin kuitenkin kuulleeni jostain, että pakastimessa hyytyminen nopeutuu, mutta googlailemalla en löytänyt tarkkaa aikaa sille. Oma kakkuni sai hyytyä 2,5 h jääkaapissa ja lisäksi hieman reilut 30 min. pakastimessa - tuloksena oli leikattava kakku, mutta paremmin se pysyi kasassa seuraavana päivänä. Näin ollen suosittelen kaikkien malttavan odottaa ainakin 4 tuntia tai yön yli, ellei sitten tiedä pakastimen saloja...


Kakkuinnostus lähti siitä, että olin sattumalta Chez Mariuksen kulmilla, enkä voinut olla poikkeamatta sinne. Toivelistallani on jo pitkään ollut silikoninen kakkuvuoka (pohja keraaminen) ja silikoninen höyrytysritilä. Molemmat on nyt siis kokeiltu, jälkimmäinen useampaan kertaan, ja voin suositella lämpimästi kaikille, jotka eivät vielä ole silikonin saloihin päässeet.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...