torstai 5. kesäkuuta 2008

Lounas töissä (osa 4)

Lupaan, että tämä on viimeinen työlounasraportti (tällä viikolla, hih). Toisaalta, jos joku tykkää näitä lueskella, laittakoon kommenttia, sillä lisää lounaita (=töitä) on tiedossa.

Tänään oli alkupalan vuoro loistaa kirkkaimmin; sahramilla maustettu sinisimpukkakeitto. Keitto oli erinomaista, sillä sahrami ei ollut liian dominoiva maku keitossa. Itse käytän yleensä liikaa sahramia, jolloin tuloksena on pelkälle sahramille maistuva ruoka. Lisäksi sahrami ja äyriäiset sopivat hyvin yhteen, muutenkin kuin paellassa, espanjalaisten pyttipannussa. Pääruoaksi oli porsaan noisetteja, suolapähkinäpolentaa sekä haudutettua kevätkaalia ja linssejä. Suolapähkinän käyttö polentan seassa oli hieman omituista - niin omituista, että minulta jäi siitä suurin osa syömättä. Harmiksi annos ei vetänyt vertoja ollenkaan alkuviikon annoksille. Jälkiruoaksi oli valkosuklaapannacottaa ja marjoja. Se oli perushyvää, mutta ehkä hieman mielikuvituksettoman tylsää. Annan lounaskokonaisuudelle kuitenkin hyvän arvosanan, sillä alkukeitto oli mielestäni niin hienostuneen herkullista.

Nyt pitäisi vielä keksiä illaksi jotain ihanaa ruokaa. Sen pitäisi olla myös järkevän hintaista, terveellistä ja nopeasti valmistettavaa. Juuri nyt minun tekisi mieli syödä jotain raikasta eli luultavasti teen jonkin salaatin. Täytyy ehkä hakea myös pieni pullo viiniä, onhan nyt kyse romanttisesti viikon ensimmäisestä yhteisestä illallisesta perheen toisen herkkusuun kanssa (joka muuten toivoi uudestaan vaniljaista raparperikiisseliä, sillä se oli kuulemma parempaa kuin mamman tekemä - ja se on jo jotain se!). Rapsaan myöhemmin mihin pääädyin illallis- ja viinivalinnoissa.

Aurinkoista ja helteistä torstaita kaikille!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...