Näin viikko sitten Strömsössä Paulin ja Matiaksen valmistavan houkuttelevan näköisiä grillikasviksia, ja kaupassa matkalla juhannuksenviettopaikkaan keksin, että niitä pitää kokeilla. Minulla ei tietenkään ollut reseptiä mukana, joten toteutin kasvikset muistikuvieni perusteella.
Paulin ohje löytyy täältä. Minun ohjeeni oli vähän erilainen, mutta mielestäni myös erinomainen (omakehu haisee..). Ehdottomasti kokeilemisen arvoisia molemmat! Jujuna on se, että marinadi sekoitetaan vasta grillattuihin vihanneksiin, jotka kuumina imevät yrttien maut ja öljyn itseensä.
- zucchini
- munakoiso
- fenkoli
- sipuli
- herkkusieniä
- keltainen, oranssi ja punainen paprika
- oliiviöljyä n. 1 dl
- balsamicoa n. 0,5 dl
- suolaa
- pippuria
- valkosipulia
- tuoretta rosmariinia
- tuoretta basilikaa
- tuoretta persiljaa
Grillaa mahdollisimman isoiksi paloiksi viipaloidut vihannekset nopeasti kuumalla lämmöllä. Kaada ne marinadiastiaan, jonne on sekoitettu öljy, balsamico, yrtit ja mausteet. Anna jäähtyä n. 20 minuuttia ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti