tiistai 16. helmikuuta 2010

Laskiaisen timjamilla maustettu hernerokka


Sunnuntai oli oiva päivä enemmän aikaa vievään ruoanlaittoon. Kuten viimekin vuonna, laskiaissunnuntain kävelylenkkimme suuntautui Gallträskin jäälle. Lenkin aikana kotona porisi miedolla lämmöllä herkullinen hernekeitto. Inspiraatiota keittoon löysin Käpykakku selän alla -blogista. Muokkasin heidän ohjetta kuitenkin hieman.

Hernekeitto:
- 500 g kuivattuja luomuherneitä
- 2 l vettä
- 2 shalottisipulia
- muutama kynsi valkosipulia
- muutama sata grammaa joululta jäänyttä kinkkua pakkasesta
- kuivattua timjamia
- kokonaisia mustapippureita
- suolaa
- tuoretta timjamia.

Huuhtele herneet ja laita ne likoamaan yöksi. Seuraavana päivänä aloita keittäminen; keitä herneitä likoamisvedessään. Laita sekaan sipulit pieneksi silputtuna. Kun keitto on saanut kiehua tunnin, lisää pippurit, suola, kuivattu timjami ja kinkku. Keitä vielä vähintään tunti. Mausta lopuksi tuoreella timjamilla.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...