sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Laskiaislammasta


Valmistin sunnuntaipäivälliseksi lampaanpotkaa, sillä se valmistuu lähes itsekseen uunissa jättäen kokille aikaa nauttia harvinaisesta vapaapäivästä.

Rauhassa ja raukeasti vietetyn jazz-aamiaisen jälkeen paistoin potkat pikaisesti molemmin puolin. Laitoin niiden kanssa uunivuokaan

- vajaan litran lihalientä
- laakerinlehtiä
- valkosipulia
- suolaa ja pippuria.

Potkat saivat hautua 120 °C:ssa reilut kolme tuntia.

Lihan hautumisen aikana kävimme nauttimassa raikkaasta ulkoilmasta, ja ihmelimme Gallträskin jäällä valtavia määriä perheitä, pieniä lapsia, pulkkia, liukureita ja napakelkkaa; kyseessä oli laskiaisrieha.

Lisukkeeksi tuhdin lihan kanssa sopivat hyvin Pirkan grillatut pakastevihannekset.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...