sunnuntai 22. helmikuuta 2009
Laskiaislammasta
Valmistin sunnuntaipäivälliseksi lampaanpotkaa, sillä se valmistuu lähes itsekseen uunissa jättäen kokille aikaa nauttia harvinaisesta vapaapäivästä.
Rauhassa ja raukeasti vietetyn jazz-aamiaisen jälkeen paistoin potkat pikaisesti molemmin puolin. Laitoin niiden kanssa uunivuokaan
- vajaan litran lihalientä
- laakerinlehtiä
- valkosipulia
- suolaa ja pippuria.
Potkat saivat hautua 120 °C:ssa reilut kolme tuntia.
Lihan hautumisen aikana kävimme nauttimassa raikkaasta ulkoilmasta, ja ihmelimme Gallträskin jäällä valtavia määriä perheitä, pieniä lapsia, pulkkia, liukureita ja napakelkkaa; kyseessä oli laskiaisrieha.
Lisukkeeksi tuhdin lihan kanssa sopivat hyvin Pirkan grillatut pakastevihannekset.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti