keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Tanskalaisvaikutteinen alkupala


Tällaista herkkua mieheni oli minulle valmistanut eräänä päivänä: graavilohta piparjuurituorejuustolla voidellun ruisleivän päällä. Koristeena cornichoneja (pikkusuolakurkkuja), jotka minun mielestäni sopisivat kyllä paremmin esim. paahtopaistin kanssa, sekä ruohosipulia.

Graavilohi on yksi lempiruoistani. Minulla on tosin ongelmia sen ostamisen kanssa. Yleensä mielihalut tulevat kuin "salama kirkkaalta taivaalta"; kaupassa alkaa tehdä mieli graavilohta, ja sitä pitää saada heti. Silloin ainoa vaihtoehto on ostaa valmista, joka on pöyristyttävän hintaista. Viimeksi 4 siivua maksoi n. 5 €! Järkevintä olisi graavata lohi itse, sillä se ei ole ollenkaan vaikeaa. Haastavinta siinä on malttaa odottaa. Tänään kauppareissulla aion ostaa palan lohta, ja laittaa sen heti graaviin.

Jouluna kokeilin balsamicograavausta. Se onkin ainoa perinteisestä poikkeava kokeiluni. Onko sinulla joku hyvä, hieman erilainen graaviresepti, jota voisit suositella?

2 kommenttia:

Insanity_ kirjoitti...

Voi hitsi, tämä on varmasti ihan hitsin hyvää!! Annos näyttää aivan ravintola-annokselta eli on todella kaunis :)
Ite oon graavikalaa tykännyt valella tervasnapsilla, se antaa siihen kivaa makua. Ei ehkä kovin erikoinen tapa, mutta hyvää.

Zucchini kirjoitti...

Kiitos! (Omin kiitoksen, vaikka annos olikin miehen tekemä :)) Vau, tervasnapsia voisi kokeilla. Mieleen tuli myös wasabi, tahnana tai jauheena, sillä pidän japanilaisista mauista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...