torstai 2. syyskuuta 2010

Paistettua maksaa ja omena-sipulipaistosta

Aina välillä on ihana herkutella paistetulla maksalla. Perinteiset lisukkeet, perunamuusi ja puolukkasurvos ovat herkkua, mutta tällä kertaa annos oli vähän erilainen. Maksan lisukkeeksi paistoin voissa salottisipulia renkaina sekä muutaman omenan ohuina siivuina. Muusin tilalle valmistin pikapolentaa rosmariinilla ja pecorinolla maustettuna.

Polenta:
- pikapolentajauhoja 1,5 dl
- 0,7 dl kasvislientä
- reilu nokare voita
- rosmariinia pieneksi silputtuna
- suolaa ja pippuria
- pecorinoa raastettuna.

Valmista ensimmäiseksi polenta. Keitä kasvisliemi kiehuvaksi ja lisää polentajauhot. Anna kiehua hiljalleen n. 7 minuuttia (tai paketissa ohjeistetun ajan). Lisää lopuksi voi, rosmariini, suola ja pippuri sekä raastettu pecorino. Laita kattila kansi päällä sivuun odottamaan seuraavien vaiheiden valmistumista.

Omena-sipulipaistos:
- 3 salottisipulia
- 2 kotimaista omenaa
- nokare voita.

Paista miedolla lämmöllä sipulirenkaat ja omenalohkot pehmeiksi.

Lisäksi:
- maksaa viipaleina
- ruokakermaa
- voita
- rosmariinia
- suolaa ja pippuria.

Paistoksen valmistuttua siirrä se toiseen astiaan odottelemaan maksaviipaleiden paistoa. Paista maksat voissa pikaisesti ruiskeiksi, mutta älä liian kypsäksi. Siirrä maksaviipaleet sivuun odottamaan ja siirrä omena-sipulipaistos takaisin pannulle ja lisää noin desilitra ruokakermaa. Anna muhia hetki ja mausta.

Asettele polenta lautaselle ja sen päälle maksaviipaleet sekä paistos. Jos polenta on odottaessa kuivunut (minulle ei käynyt näin), voit lisätä siihen hiukan kuumaa vettä ja sekoittaa hyvin, saadaksesi sen takaisin notkeaksi.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...