torstai 20. lokakuuta 2011

Puhtia päivään

Aamiaiset, brunssit ja siinä ohessa myslit ovat tulleet viime vuosina trendikkäiksi. Ja hyvä niin! Ainakin itselleni, pahimmanlaatuiselle aamutorkkujalle, herääminen ja sängystä nouseminen on helpompaa, kun tiedossa on hyvänmakuinen ja terveellinen aamupala. Siispä olen ryhtynyt valmistamaan itse oman myslini.

Inspiraatiota tähän olen löytänyt erityisesti Kempparista, mutta ajan myötä oma reseptini on muotoutunut hieman erilaiseksi. Parasta myslin tekemisessä on, että sitä voi varioida melko vapaasti sen mukaan, mistä itse tykkää ja mitä kaapista sattuu jo valmiiksi löytymään. Mysliin voi käyttää esimerkiksi erilaisia hiutaleita, leseitä, siemeniä, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja kuivattuja marjoja. Tällä viikolla valmistamani mysli oli seuraavanlaista.

Aamumysli:

- n. 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- n. 1 dl kotimaista hunajaa
- 10 dl kaurahiutaleita
- 1, 5 dl seesaminsiemeniä
- 1,5 dl auringonkukansiemeniä
- 1,5 dl kurpitsansiemeniä
- 1,5 dl hampunsiemeniä
- 1 dl rusinoita.

Laita uuni lämpiämään 200 °C:seen. Lämmitä liedellä isossa kattilassa öljy ja hunaja. Vähäinen lämmittäminen riittää, sillä tarkoituksena on vain saada hunaja juoksevaksi ja sekoittumaan hyvin öljyyn. Sekoita öljy-hunajaseokseen hiutaleet ja siemenet ja sekoita hyvin.

Uunissa paahtunut mysli


Kaada mysliseos pellille leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi levyksi. Paista uunissa 7 minuuttia tai kunnes mysli on hieman paahtunut. Ota pelti ulos uunista ja sekoita myslimassa. Laita takaisin uuniin n. 5 minuutiksi. Ota vielä kerran ulos ja sekoita. Laita mysli vielä viimeisen kerran uuniin n. 5 minuutiksi, jotta se paahtuu kauttaaltaan ja tulee rapeaksi. Anna jäähtyä ja lisää rusinat tai muut kuivatut hedelmät/marjat. Purkita.

Rusinat sekoitettuna myslipohjaan
Tätähän voi nauttia vaikka minkä kanssa, mutta itse yleensä syön maustamattoman luomu-soijajogurtin tai vaniljanmakuisen Yosan kanssa. Toimii!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...