perjantai 7. lokakuuta 2011

Dijonilla kuorrutettu porsaankyljys ja punajuuripaistos


Ostan harvoin porsasta ja silloin kun ostan, se on sisäfilettä marinoitavaksi uuniin/grilliin, kasleria lihapadan mehevöittämiseksi tai porsaankyljyksiä pannulla paistettavaksi. Tällä kertaa päädyin kyljyksiin punajuuripaistoksen kanssa.

Punajuuripaistos (kahdelle):

- 6-8 pientä punajuurta
- oliiviöljyä
- pippuria
- 1 rkl hunajaa
- rosmariinia tai timjamia
- sinihomejuustoa.

Kuori punajuuret ja lohko ne. Laita lohkot uunivuokaan ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Mausta pippurilla ja yrteillä. Valele hunajaa päälle. Lopuksi murenna sinihomejuustoa päälle. Kypsennä uunissa 175 °C:ssa, kunnes punajuuret ovat pehmeitä (muistaakseni tähän meni n. 45 min, riippuu tietenkin lohkojen koosta).

Dijonilla kuorrutetut porsaankyljykset

Ota kyljykset hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Paista ne pannulla ja käännettyäsi puolen, voitele pintaan reilu kerros dijonia ja anna kyljyksen vielä kypsyä pannulla kannen tai folion alla. Rouhi lopuksi pippuria päälle.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...