perjantai 23. maaliskuuta 2012

Sinisimpukat chili-kookosliemessä

Hieman tärähtänyt kuva, koska olin niin täpinöissä ja nälissäni.
Nyt on r-kuukausi eli hyvä aika syödä simpukoita. Tämän huomaa myös siitä, että kaupoissa on niitä aika hyvin tarjolla. Kuvista löytyvät yksilöt oli pyydetty Tanskassa ja uskaltauduin ostamaan ne ystäväni kanssa mökkipaikkakuntamme pienestä kaupasta. Riskinotto osoittautui kannattavaksi, sillä kyseiset simpukat menevät top 3 -listalle kaikista syömistäni simpukoista. 

Liemeen otimme inspiraation Glorian Ruoka & Viini -lehden jostakin melko äskettäin julkaistusta numerosta, mutta en tarkkaan muista miltä kuukaudelta. Siinä oli valmistettu herkullisen kuuloista äyriäis-kalakeittoa kookosliemeen. Nyt emme kuitenkaan kaivanneet niin ruokaisaa annosta, vaan enemmänkin herkuttelulounaan.

Chili-kookosliemi sinisimpukoille:

- oliiviöljyä
- 2-3 kynttä valkosipulia
- 1 punainen chilipalko (siemenineen)
- 2-3 shalottisipulia 
- 1,5 dl valkoviiniä 
- purkki kookoskermaa 
- suolaa/soijaa
- 1/2 -1 ruukku korianteria.

Kuullota sipulit ja chili öljyssä. Lisää valkoviini ja anna kiehua hetki. Lisää vielä kookoskerma ja suola, ja anna liemen hautua rauhassa sen aikaa kun tsekkaat* ja putsaat simpukat. Heitä simpukat kiehuvaan liemeen kattilaan, laita kansi päälle ja hauduta muutama minuutti, kunnes ne aukeavat. Liemen ei tarvitse peittää simpukoita, vaan simpukat höyrystyvät kypsiksi. Älä keitä liian pitkään, etteivät simpukat sitkisty.

Tarjoile runsaan silputun korianterin ja vaikka tuoreen leivän kanssa. Lasiin sopii hyvin liemessäkin käytetty viini.* Kopauta auki olevia simpukoita ja heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...