sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Kotitekoista kebabia

Decapitated-blogissa tehtiin kebabia jo kesällä, mutta ehdin toteuttaa oman kokeiluni vasta nyt. Insanityn ohjeet ovat niin perusteelliset, etten ryhdy omia rustailemaan. Noudatin ohjeita muuten melko tarkasti, mutta tein muutoksen määrässä; lihaa oli noin kilon verran - osa lammasta, osa nautaa.

Lopputulos oli todella hyvä ja autenttinen. Hieman mietitytti aromisuolan käyttö arominvahventeen takia, mutta en keksinyt siihen hätään korviketta. Ensi kerralla kokeilen jotain omaa suola-mausteseosta sen sijaan.

Apukokkini/luottokuvaajani/koemaistajani oli erittäin innostunut projektista, mikä näkyy kokeilun dokumentoinnissa :)


Lihamötikkä 3 h uunissa.
You like it hot??? Jalopenoilla maustettu kastike.

Valkosipulinen jogurttikastike.

Lopputulos.

4 kommenttia:

Insanity kirjoitti...

Ompas kiva kuulla, että siullakin on kebabit onnistuneet! :) Näyttää kyllä kieltämättä tosi hyvältä, nams. Tuohon aromisuolaan en oo ite keksinyt korvaavaa vaihtoehtoa.. Yleensähän niissä ählämien kebabeissaki on käytetty aromivahventeita= siitä normaali kebabin maku. Vois kokeilla ehkä ihan normaalillakin suolalla, ainakin pienen erän?

Zucchini kirjoitti...

Joo, tätä tulee varmasti kokeiltua toinenkin kerta! Mietin vaan, että kuinka paljon sitä suolaa pitäisi sitten laittaa. Ehkä jos laskisi, kuinka paljon aromisuolassa on prosentuaalisesti suolaa (vs. mausteet), niin siitä saisi suuntaa. Mutta voi tosiaan olla, että ilman aromisuolaa tää ei maistuisi niin aidolle ;)

Anonyymi kirjoitti...

Luomu Herbamare suolassa ei ole aromivahventeita.

Zucchini kirjoitti...

Kiitos tiedosta, anonyymi! Täytyypä ostaa sitä ensi kertaa varten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...