torstai 22. marraskuuta 2012

Pehmeä sosekeitto paahdetusta kukkakaalista ja valkosipulista


Ihastuin Honest Cookingista lukemaani ideaan paahdetusta kukkakaali-valkosipulikeitosta. Makeaksi paahdettu valkosipuli on niin herkkua, että pitihän tällaista keittoa kokeilla. Honest Cookingin reseptistä en vienyt muuta kuin idean paahtamisesta, muuten keiton keittely meni ihan omilla linjoilla.

Kukkaali-valkosipulikeitto (kahdelle lounaaksi/ neljälle alkupalaksi):

- 1 kukkakaali
- 1 kokonainen valkosipuli
- oliiviöljyä
- 2 dl kermaa
- 25 g parmesaania
- 1/2 sitruunan mehu
- suolaa & pippuria.

Pilko kukkakaali nupuiksi ja leikkaa valkosipulista päältä ihan ohuesti pieni siivu pois siten, että kynsien päät leikkaantuvat. Laita kukkakaali ja valkosipuli uunipellille tai uunivuokaan, lorauta päälle oliiviöljyä ja paista 150 asteessa noin 45 minuuttia. Vahdi kuitenkin, etteivät ne ruskistu liikaa.

Laita paahtamasi kukkakaali ja kuoritut valkosipulinkynnet kattilaan, kaada vettä päälle siten, että ne juuri ja juuri peittyvät, ja keitä n. 10 minuuttia. Lisää kerma ja anna keiton vielä kiehahtaa kevyesti. Soseuta ja mausta suolalla, pippurilla, parmesaaniraasteella sekä sitruunamehulla.

Jostain syystä tämä keitto vaati mielestäni hieman normaalia enemmän suolaa, joten tarkista suolan määrä maistelemalla ennen tarjoamista.

4 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Aivan mahtavaa, juuri mietin mitä ihmettä tehdä jääkaapissa pyörivälle kukkakaalille! Kiitos! :-D

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Kukkakaali on herkkua. Minullakin on jossain yksi ihana siitä tehdyn keiton ohje... pitänee kaivaa arkistoja.

Jonna kirjoitti...

Kukkakaali on parhaita herkkuja, liian harvoin tulee keiteltyä keittoa siitä.

La fille du vent kirjoitti...

Riitta: Loistava ajoitus!

Minna: Toivottavasti ohje löytyy ja lähtee jakoon :)

Jonna: Kukkakaali on ehkä hieman aliarvostettu herkku. Olen Suomessa ihmetellyt, kuinka vähän sitä on kotimaisena myynnissä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...