Kuva on harhaanjohtava, lautasella ei ole hernekeittoa. |
Thai-tyylinen parsakaali-purjososekeitto:
- loraus oliivi- tai seesamiöljyä
- pieni pala inkivääriä raastettuna
- 2 valkosipulinkynttä raastettuna
- pieni punainen chilipalko (siemenineen, jos haluat tulista)
- 1 parsakaali
- 1 iso purjo
- kourallinen punaisia linssejä
- 1 tölkki kookosmaitoa
- suolaa tai kalakastiketta maun mukaan
Kuullota raastettua inkivääriä ja valkosipulia sekä pilkottua chiliä öljyssä hetki. Lisää pannulle huolella pesty ja pilkottu purjo. Anna purjon kuullottua pehmeäksi.
Keitä kattilassa runsaassa vedessä muutamaan osaan pilkottu parsakaali. Kun parsakaali on kypsää, ota kattilasta talteen keitinvettä puolisen litraa. Kaada suurin osa lopusta keitinvedestä pois, mutta jätä sitä kattilan pohjalle muutama sentti. Lisää parsakaalin joukkoon kuullotetut purjot mausteineen. Soseuta.
Lisää soseutettuun keittopohjaan kookosmaito, kourallinen punaisia linssejä, ripaus suolaa, sekä keitinvettä sen mukaan, kuinka juoksevaksi haluat keiton. Keitä keittoa vielä n. 10 minuuttia, jotta linssit kypsyvät. (Huom! Jos jätät keiton kovin paksuksi, se kuplii helposti yli ja polttaa lähistöllä olevat kädet! T. Nimimerkki Kokemusta on) Tarjoa tuoreen korianterin kanssa.
4 kommenttia:
Kuulostaa oikein hyvältä. Katsoin ensin, että tuo oli hernaria, olisihan se sopinut laskiaiseen. :)
Multa meni jotenkin ihan ohi laskiainen (vaikka Instagram oli laskiaispullia pullollaan), mutta olenpahan sitten melkein ollut ajankohtainen :)
Kitupiikkisopat on just parhaita, saa halvalla ja "kuin tyhjästä" taiottua aterian.
Hih, mäkin katsoin ensin että hernekeittoahan se, muttei sitten ollutkaan.
Samaa mieltä :) Ja eihän sitä voi jättää käyttämättä hyviä raaka-aineita.
Lähetä kommentti