sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Aasinlihaskandaali

Kuva lainattu osoitteesta http://www.oxfamblogs.org
Euroopassa vellonut hevosenlihaskandaali sai myös etelä-afrikkalaiset testaamaan lihatuotteitaan ja niiden todellisia lihapitoisuuksia. Ja mitäs tulokset paljastivatkaan; aasinlihaskandaalin. Ainakin aasia, vuohta ja vesipuhvelia löytyi 68 % testatusta 139 tuotteesta, joiden ainesosaluettelon mukaan tuli sisältää vain naudanlihaa.

Eräässä radio-ohjelmassa oli myös puhetta strutsi- ja kengurulöydöksistä. Strutsin vielä ymmärrän, sillä sitä kasvatetaan ja syödään täällä aika paljon. Mutta kenguru on jo kirjaimellisesti todella kaukaa haettua. Näille väitteille en löytänytkään mitään lähteitä.

6 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Petraamisen varaa on siis joka puolella. 68 % on kyllä valtava osuus!

La fille du vent kirjoitti...

Joo, aika hurja tulos!

Täällä annettiin myös aika hyvin tietoa, mistä tuotemerkeistä oli kyse. Monet niistä oli sellaisia halpamerkkejä ja -tuotteita, joista en ole ikinä kuullutkaan. Woolworthsin tuotteet, joita me ehkä eniten käytetään, selvisi onneksi puhtain paperein.

Campasimpukka kirjoitti...

Täällä Suomessa löytyi sitten sellainen ihme, kuin lihaton lihapiirakka. Löydös tuli esille, kun piirakoita tutkittiin hevosenlihaepäilyn vuoksi... No, taisi olla jonkunlainen vitsi tuo uutinen, toivottavasti :)

La fille du vent kirjoitti...

Hahah, lihaton lihapiirakka. Toivottavasti se oli vitsi :D

Riitta kirjoitti...

Voi elämä kyllä tätä meininkiä nykyään, lihattomia lihapiirakoita ja aasi-ihaata... Kaikki pitää näemmä tehdä itse, alusta lähtien, niin tietää mitä syö! :-D

La fille du vent kirjoitti...

Niinpä! Skandaalit ei onneksi haittaa, kun eineksiä ja muita valmistuotteita ei tule syötyä :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...