sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Aasinlihaskandaali

Kuva lainattu osoitteesta http://www.oxfamblogs.org
Euroopassa vellonut hevosenlihaskandaali sai myös etelä-afrikkalaiset testaamaan lihatuotteitaan ja niiden todellisia lihapitoisuuksia. Ja mitäs tulokset paljastivatkaan; aasinlihaskandaalin. Ainakin aasia, vuohta ja vesipuhvelia löytyi 68 % testatusta 139 tuotteesta, joiden ainesosaluettelon mukaan tuli sisältää vain naudanlihaa.

Eräässä radio-ohjelmassa oli myös puhetta strutsi- ja kengurulöydöksistä. Strutsin vielä ymmärrän, sillä sitä kasvatetaan ja syödään täällä aika paljon. Mutta kenguru on jo kirjaimellisesti todella kaukaa haettua. Näille väitteille en löytänytkään mitään lähteitä.

6 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Petraamisen varaa on siis joka puolella. 68 % on kyllä valtava osuus!

La fille du vent kirjoitti...

Joo, aika hurja tulos!

Täällä annettiin myös aika hyvin tietoa, mistä tuotemerkeistä oli kyse. Monet niistä oli sellaisia halpamerkkejä ja -tuotteita, joista en ole ikinä kuullutkaan. Woolworthsin tuotteet, joita me ehkä eniten käytetään, selvisi onneksi puhtain paperein.

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Täällä Suomessa löytyi sitten sellainen ihme, kuin lihaton lihapiirakka. Löydös tuli esille, kun piirakoita tutkittiin hevosenlihaepäilyn vuoksi... No, taisi olla jonkunlainen vitsi tuo uutinen, toivottavasti :)

La fille du vent kirjoitti...

Hahah, lihaton lihapiirakka. Toivottavasti se oli vitsi :D

Riitta kirjoitti...

Voi elämä kyllä tätä meininkiä nykyään, lihattomia lihapiirakoita ja aasi-ihaata... Kaikki pitää näemmä tehdä itse, alusta lähtien, niin tietää mitä syö! :-D

La fille du vent kirjoitti...

Niinpä! Skandaalit ei onneksi haittaa, kun eineksiä ja muita valmistuotteita ei tule syötyä :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...